Ministrul Educaţiei: Nu am vorbit cu ministrul Sănătăţii despre a face publică în şcoli situaţia elevilor vaccinaţi sau nevaccinaţi

Ministrul Educaţiei: Nu am vorbit cu ministrul Sănătăţii despre a face publică în şcoli 
situaţia elevilor vaccinaţi sau nevaccinaţi

Pavel Năstase, Ministrul Educaţiei

Ministrul Educaţiei spune că, în nume personal, susţine vaccinarea elevilor, precizând că până acum nu a avut nicio discuţie cu ministrul Sănătăţii referitoare la posibilitatea publicării în şcoli a situaţiei cu elevii care au fost sau nu vaccinaţi, arătând că problema este de competenţa Ministerului Sănătăţii. De asemenea, acesta a declarat că ia în calcul bacalaureatul diferenţiat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prezent la Arad în cursul zilei de joi, ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a fost întrebat de către jurnalişti dacă susţine ideea privind afişarea în şcoli a numellor copiilor vaccinaţi sau nevaccinaţi.

Năstase a spus că nu a discutat acest subiect cu ministrul Sănătăţii, precizând că problema este de competenţa acestuia.”Nu am discutat acest lucru, nu intră în atribuţiile Ministerului Educaţiei Naţionale. E o problemă a Ministerului Sănătăţii, o problemă de sănătate publică, pe care o discută şi rezolvă ministrul Sănătăţii”, a spus Năstase.

Întrebat dacă ar sprijini ideea, Pavel Năstase nu a dorit să răspundă decât în nume personal, nu în calitate de ministru: ”Cred că vaccinarea, mai ales după decesele provocate de rujeolă... peste tot în lume este o atitudine de acceptare a vaccinurilor, la noi este o reacţie contra, mai ales din partea părinţilor. Eu am văzut în SUA că părinţii dau declaraţie, copiii nu intră în şcoală nevaccinaţi”.

Ministrul a fost întrebat şi dacă are în vedere introducerea bacalaureatului diferenţiat, în funcţie de specializările urmate de elevi în liceu.

Mă gândesc la orice măsură, inclusiv la această măsură, care să aducă sistemul de învăţământ românesc într-o stare de normalitate. Să avem flexibilitatea necesară şi cu această descentralizare, copiii să vină cu plăcere la şcoală, să avem manuale care evident să aibă la bază programe şcolare corespunzătoare, nu foarte stufoase, care să plece de la competenţe, şi nu de la anumite disipline sau conţinuturi pe care le cunosc unii sau aţii care lucrează în Învăţământ”, a spus Năstase.

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a făcut o vizită în Arad pentru a participa la Târgul EDU2JOB (care include un târg a locurilor de muncă, un târg al educaţiei şi unul al firmelor de exerciţiu), pentru inaugrarea unui nou sediu al Inspectoratul Şcolar Judeţean şi pentru o întâlnire cu inspectorii şcolari generali judeţeni.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: