Ministerul Educaţiei a retras de pe site „Strategia Naţională pentru Educaţie Parentală“ care promovează diversitatea, după ce CpF a adus critici vehemente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul
 Educaţiei a retras de pe Site „Strategia Naţională pentru Educaţie 
Parentală“ care promovează diversitatea, după ce CpF a adus critici 
vehemente. FOTO: Arhivă
Ministerul Educaţiei a retras de pe Site „Strategia Naţională pentru Educaţie Parentală“ care promovează diversitatea, după ce CpF a adus critici vehemente. FOTO: Arhivă

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a retras de pe site „Strategia Naţională pentru Educaţie Parentală”, ce trebuia să fie în dezbatere publică până pe 10 iulie, după ce Coaliţia pentru Familie (Cpf) şi alte organizaţii aliate au criticat vehement documentul. Motivul: ideile ar fi ilegale, promovând diversitatea şi modele alternative de familie. „Este o intruziune în viaţa privată, în libertatea de gândire“, a comentat preşedintele CpF.

Peste 500 de ONG-uri care apără familia tradiţională au lansat marţi seara, în cadrul unei mese rotunde, o campanie împotriva proiectului de Educaţie Parentală, iar miercuri proiectul a dispărut de pe site-ul MEN, scrie evz.ro.

Participanţii la masa rotundă la care s-a decis strângerea de semnături împotriva prevederilor din Strategie au lansat un apel cu titlul: „În urmă cu 70 de ani ne-au luat proprietatea, acum ne iau copiii şi libertatea de gândire”.

În document se precizează că „Strategia elaborată de MEN reprezintă o încercare abuzivă de a redefini familia şi o imixtiune nepermisă în viaţa privată a familiei”.

De asemenea, în apel se arată: „Chiar dacă îl vor retrage temporar, tot s-a dovedit intenţia adevăratei agende care aduce atingere libertăţii de gândire şi conştiinţă a fiecăruia dintre noi, modelelor noastre sociale şi culturale în ceea ce priveşte familia şi educaţia”, mai scrie evz.ro.

Mihai Gheorghiu, preşedintele Coaliţiei pentru Familie, a declarat că „Strategia este şi neconstituţională şi ilegală. Este o intruziune în viaţa privată, în libertatea de gândire. Nici comuniştii nu au încercat aşa ceva. Suntem în faza în care popoarele trebuie să se apere singure pentru că politicienii români nu ne mai apără. Este o agendă invazivă care vizează structura intimă a naţiunilor şi a copiilor noştri. E nevoie vitală să conştientizăm lumea din jurul nostru despre ce se întâmplă. Suntem în plin proces de reeducare nu numai a copiilor noştri, ci şi a părinţilor. Ne aflăm pe un drum care pentru ei  nu are sfârşit decât la implementarea agendei lor”.

Ce spune Ministerul Educaţiei

Urmare a numeroaselor propuneri de îmbunătăţire primite de la postarea documentului în dezbatere publică, MEN a decis demararea procesului de analizare a recomandărilor primite, în cadrul grupului de lucru interinstituţional. Pe baza sugestiilor primite, până la acest moment, de către MEN, proiectul de „Strategie Naţională de Educaţie Parentală” va fi îmbunătăţit şi lansat în cea de-a doua dezbatere publică, cu toţi partenerii de dialog şi factorii implicaţi.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite