Toate noile manuale digitale au fost publicate pe manuale.edu.ro

Toate noile manuale digitale au fost publicate pe manuale.edu.ro

Noile manuale şcolare pentru clasele I şi a II-a au fost publicate pe site-ul manuale.edu.ro    FOTO: manuale.edu.ro

Ministerul Educaţiei a publicat pe platforma manuale.edu.ro toate cele 28 de manuale digitale aprobate luni de ministrul Remus Pricopie, pe care profesorii pot să le utilizeze deja la clasă, până vor primi cărţile tipărite.

Ştiri pe aceeaşi temă

De miercuri, cadrele didactice, elevii, părinţii şi publicul larg pot accesa gratuit noile manuale pentru clasele I şi a II-a, în format digital, intrând pe site-ul manuale.edu.ro. Astfel, cadrele didactice pot folosi deja la clasă manualele digitale disponibile până la achiziţionarea pachetului manual-print, a anunţat ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă. 

În perioada 16 - 22 octombrie, cadrele didactice din învăţământul primar vor alege din oferta existentă, manualele adecvate nivelului de pregătire a clasei. Comenzile pentru manualele în format print şi digital vor fi făcute de către şcoli şi transmise inspectoratelor şcolare i Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE). 

La finalul procesului de centralizare a cererilor, CNEE va încheia contracte cu ofertanţii care au câştigat licitaţia, în vederea achiziţionării manualelor solicitate de către unităţile de învăţământ. Editurile vor tipări şi distribui manualele către inspectoratele şcolare.

Viabilitatea manualelor este de patru ani şcolari, cu posibilitatea de extindere pentru încă doi ani şcolari, cu condiţia reevaluării lor. Manualele şcolare sunt supuse unui proces periodic de analiză, pe durata valabilităţii acestora.

Abecedarul lipseşte

În ceea ce priveşte lotul de manuale pentru disciplina „Comunicare în limba română”, clasa I, contestat de către unii ofertanţi participanţi la licitaţie, ministerul încă aşteaptă decizia Consiliului de Soluţionare a Contestaţiilor.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a semnat luni, 13 octombrie, ordinele de ministru privind aprobarea noilor manuale destinate disciplinelor din clasele I şi a II-a, câştigătoare ale licitaţiei. Este vorba despre manualele la disciplinele „Matematica şi exploarea mediului” pentru clasele I şi a II-a, „Comunicare în limba română”, clasa a II-a, „Comunicare în limba modernă - Limba engleză” pentru clasele I şi a II-a, „Comunicare în limba maternă maghiară”, clasa I şi „Comunicare în limba română pentru minorităţi”, clasa I.


FOTO Cum arată noile manuale digitale publicate gratuit pe internet de edituri

EXCLUSIV Ministerul Educaţiei a schimbat acordul-cadru cu editurile pentru noile manuale: vor reevaluări anuale şi noi licitaţii

DOCUMENT Programele şcolare pentru clasele a III-a şi a IV-a, puse în dezbatere de Ministerul Educaţiei

Editori: Noile manuale şcolare avizate, cu excepţia Abecedarului, vor ajunge pe băncile elevilor în cel mult o lună

Pricopie: Într-un timp foarte scurt manualele digitale vor fi în şcoli

Pricopie: „Urmează să scoatem la licitaţie şi manualele pentru clasele a III-a, a V-a şi a IX-a”

VIDEO Clasa I fără Abecedar. Ce soluţii au găsit dascălii pentru a le preda totuşi elevilor româna şi matematica

Ministerul Educaţiei a mărit lista câştigătorilor pentru noile manuale şcolare. Editorii acuză fraudarea licitaţiei

EXCLUSIV Cum arată Abecedarul care nu a mai ajuns la elevi

Toamna bobocilor fără Abecedar. Părinţii: „Este sub orice critică!“

Abecedarul dadaist cu larice

 

FOTO Să ne aducem aminte: manualele de altădată

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările