Ministerul Educaţiei a publicat lista cu manualele şcolare admise în prima etapă de depunere. Câte proiecte au fost respinse

Ministerul Educaţiei a publicat lista cu manualele şcolare admise în prima etapă de depunere. Câte proiecte au fost respinse

Ministerul Educaţiei a publicat lista cu manualele şcolare admise în prima etapă de depunere. FOTO: Arhivă

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a publicat, miercuri, lista cu manualele şcolare admise în prima etapă de depunere, care s-a desfăşurat în perioada 6-19 martie. Din cele 144 de proiecte depuse, 12 au fost respinse complet sau doar pentru anumite criterii (10), iar restul au fost admise.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectele de manuale au vizat 83 de discipline din planurile-cadru pentru clasele I-VI (45 din ciclul primar şi 38 din ciclul gimnazial).

Eventualele contestaţii pot fi depuse în termen de 48 de ore, urmând ca după soluţionarea acestora să fie comunicate rezultatele finale.

Proiectele de manuale şcolare admise după încheierea tuturor sesiunilor de evaluare/reevaluare vor fi supuse unui proces de avizare ştiinţifică, realizat de un cadru didactic din învăţământul superior, specialist în domeniul/disciplina pentru care a fost propus fiecare proiect. Avizarea proiectelor de manuale şcolare aprobate după prima etapă se încheie vineri, 11 mai, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Educaţiei.

„În acelaşi context, mai precizăm că, pentru disciplinele care nu au avut proiecte de manuale în prima sesiune, a fost lansat un al doilea apel al cărui termen-limită (elaborare şi depunere la Registratura MEN) este 8 mai“, a mai transmis instituţia.

citeste totul despre: