Ministerul Educaţiei lansează strategia pentru digitalizarea educaţiei în România. DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul Educaţiei a lansat spre consultare publică un proiect de diggitalizare a educaţiei
Ministerul Educaţiei a lansat spre consultare publică un proiect de diggitalizare a educaţiei

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a lansat luni spre consultare online un protect de strategie privind digitalizarea educaţiei, pornind de la faptul că nu  avem infrastructură şcolară în acest sens, nici competenţe digitale, iar diferenţele dintre mediul urban şi cel rural sunt foarte mari.

”Criza „Covid-19” a reconfigurat practicile educaţionale de la interacţiunea „faţă-în-faţă” la mediul online, aspect care a generat o serie de reflecţii care au pus în centrul atenţiei faptul că predarea, învăţarea şi tehnologia emergentă nu mai pot fi considerate disparat, ci conturează, holistic, viitorul educaţiei digitale”, se spune în proiectul de strategie pentru digitalizarea educaţiei. 

”În prezent, este din ce în ce mai evident impactul transformării digitale asupra societăţii şi a pieţei muncii, precum şi asupra sistemelor de educaţie şi formare. Din această perspectivă, transformarea digitală în educaţie este determinată de progresele în materie de conectivitate, utilizarea pe scară largă a dispozitivelor şi a aplicaţiilor digitale, nevoia de flexibilitate individuală şi cererea acută de competenţe digitale”, potrivit aceluiaşi document. 

Potrivit oficialului de la Educaţiei, strategia este corelată cu planul european de dezvoltare digitală 2021-2027 şi se va baza atât pe sumele venite de la minister, cât şi pe banii alocaţi de companii prin proiecte de responsabilizare socială. 

În 10 ani de acum încolo, ne dorim ca români să se numere printre cei mai buni angajaţi din lume în ceea ce priveşte utilizarea tehnologiei, indiferent de domeniu, a declarat Jean Badea, secretar de stat în Ministerul Educaţiei. 

Proiectul de strategie poate fi consultat aici. 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite