Ministerul Educaţiei a lansat o platformă digitală pentru cadrele didactice

Ministerul Educaţiei a lansat o platformă digitală pentru cadrele didactice

Platforma Digital îi ajută pe profesori să folosească tehnologia în activitatea de predare online FOTO Arhivă

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a lansat platforma Digital pe educred.ro (digital.educred.ro), un spaţiu creat pentru toate cadrele didactice care doresc să valorifice noile tehnologii în activităţile de învăţare cu elevii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Platforma Digital a fost dezvoltată de echipa proiectului „Curriculum Relevant, Educaţie Deschisă pentru toţi” – CRED, cu sprijinul experţilor Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei (IŞE), în scopul susţinerii cadrelor didactice şi elevilor pentru continuarea învăţării de acasă. Atelierele sunt disponibile pe YouTube.

În acest spaţiu virtual – digital.educred.ro - sunt centralizate mai multe tipuri de resurse digitale şi informaţii utile, în activităţile educaţionale desfăşurate. Toate resursele colectate pe platformă sunt gratuite, transmite autoritatea.
 
Cadrele didactice vor avea posibilitatea de a accesa resurse de învăţare necesare pentru susţinerea activităţilor la distanţă cu elevii, instrumente digitale cu ajutorul cărora pot fi dezvoltate astfel de resurse, platforme de învăţare colaborativă, adaptată contextului clasei de elevi (şi resurselor de la nivel de şcoală), dar şi instrumente utile de comunicare şi colaborare la distanţă, precum şi comunităţi de învăţare în care pot fi împărtăşite experienţe şi resurse cu alţi colegi de disciplină, conform unui comunicat de presă remis Adevărul.
 
Platforma pusă la dispoziţie de Ministerul Educaţiei şi Cercetării conţine, de asemenea, o secţiune de Resurse Educaţionale Deschise – RED, centralizate în secţiunea „Resurse ISE” a site-ului.
 

„Încurajăm cadrele didactice să se implice în acest efort de colaborare şi sprijin, la nivel naţional, să împărtăşească tuturor colegilor de breaslă resursele dezvoltate, prin completarea unui formular de încărcare, accesibil pe prima pagină a platformei”, a mai transmis ministerul.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările