Ministerul Educaţiei: Florile sau mărţişoarele nu sunt obiecte personale

Ministerul Educaţiei: Florile sau mărţişoarele nu sunt obiecte personale

Câteva zile ne despart de sărbătoarea Mărţişorului

Ministerul Educaţiei a trimis un comunicat în care nici nu interzice, nici nu recomandă oferirea de flori sau mărţişoare în şcoli de 1 şi 8 Martie, ci îndeamnă la prudenţă  pentru a nu facilita răspândirea noului coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a făcut ]n cursul zilei de miercuri precizări referitoare la ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii care interzice schimbul de obiecte personale la şcoală, prevedere interpretată ca o interdicţie referitoare la oferirea de flori şi mărţişoare. Conform ministrului, o floare sau un mărţişor nu sunt obiecte personale. 
 
Pentru a pune capăt speculaţiilor, Ministerul Educaţiei a trimis următorul comunicat:
 
”În Ordinul comun nr. 3235/2021 al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii se prevede interzicerea schimbului de obiecte personale (Anexă: Măsurile sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ preuniversitar/unităţile conexe în perioada pandemiei de COVID-19 - II. Măsuri de organizare a spaţiilor, a accesului în unităţile de învăţământ preuniversitar/unităţile conexe şi a programului şcolar, în contextul epidemiologic al infecţiei cu SARS-CoV-2, b) organizarea sălilor de clasă). Mărţişorul, element de patrimoniu cultural imaterial, a fost înscris de UNESCO, în anul 2017, în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii 
 
În acest context, Ministerul Educaţiei nici nu poate schimba şi nici nu doreşte să se implice în schimbarea/includerea unor valori de simbol precum “flori şi mărţişoare” în categoria “obiecte personale”. 
Ministerul Educaţiei nu a transmis şi nu va transmite către unităţile şi instituţiile de învăţământ, nici măcar cu titlu de recomandare, nici o interdicţie în acest sens, dar îndeamnă la prudenţă din perspectiva oricărui tip de interacţiuni care pot facilita transmiterea virusului SarsCOV 2”. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările