Ministerul Educaţiei a aprobat peste trei mii de auxiliare. Cele mai multe sunt manuale în limbi străine, plus Gazeta de Matematică

Ministerul Educaţiei a aprobat peste trei mii de auxiliare. Cele mai multe sunt manuale în limbi străine, plus Gazeta de Matematică

Ministerul Educatiei a aprobat peste trei mii de auxiliare. FOTO: Arhiva „Adevărul“

Ministerul Educatiei Naţionale (MEN) a aprobat utilizarea a 3.361 de auxiliare didactice, dintre cele 3.551 pentru care s-a cerut avizarea, potrivit  datelor transmise de instituţie. Alte 1.464 de auxiliare sunt în acest moment în procedura de aprobare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lista auxiliarelor pentru care s-a depus cerere de avizare cuprinde 3.551 de titluri, dintre care 3.361 au fost avizate. Acestea reprezintă instrumente didactice care pot fi utilizate pentru dezvoltarea competenţelor elevilor în procesul instructiv-educativ.

Auxiliarele sunt elaborate de instituţii, societăţi ştiinţifice recunoscute la nivel naţional şi internaţional şi/sau publicate de edituri de prestigiu naţional şi internaţional (ex.: Academia Română, Consiliul Britanic, Institutul Cervantes, Institutul Goethe, Editurile Oxford, Cambridge etc.)

Alte 1.464 de titluri de auxiliare  didactice (227 pentru nivelul preşcolar, 790 pentru primar, 316 pentru gimnazial, 130 pentru liceal şi 1 pentru postliceal) au intrat în procedură de aprobare/avizare, conform prevederilor  art. 11 din ordinul de ministru nr. 5.062/26.09.2017.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările