Ministerul Educaţiei anunţă că va fi întocmită o hartă a şcolilor dezavantajate. Care va fi rostul ei

Ministerul Educaţiei anunţă că va fi întocmită o hartă a şcolilor dezavantajate. Care va fi rostul ei

Şcolile de la sate vor avea şanssa unei finanţări suplimentare

Ministerul Educaţiei şi Cercetării anunţă că va fi realizată o hartă a şcolilor dezavantajate din România, care va avea un rol important în stabilirea modului şi a priorităţilor de alocare a resurselor şi a proiectelor din viitoarea programare financiară 2021-2027.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Ministerul Educaţiei susţine că va fi realizată o hartă a şcolilor dezavantajate din România, prin intermediul căreia se vor identifica nevoile generale reale şi problemele specifice ale şcolilor, de la lipsa infrastructurii (toalete, apă potabilă etc.) până la calitatea actului educaţional.
 
Harta va reprezenta un instrument necesar pentru stabilirea modului de alocare a resurselor şi proiectelor din viitoarea programare financiară 2021-2027.
 
Pentru realizarea acestui obiectiv, ministrul Monica Anisie a invitat o serie de organizaţii cu activităţi şi rezultate relevante în ceea ce priveşte asigurarea echităţii în educaţie să se alăture demersului iniţiat de MEC.
 
"Avem convingerea că într-un astfel de parteneriat vom reuşi să realizăm această hartă a şcolilor dezavantajate din România, cu ajutorul căreia să putem interveni punctual şi adapta intervenţiile de la nivel central, judeţean şi local, în beneficiul fiecărui elev din România”, a afirmat ministrul Monica Anisie, în invitaţia transmisă organizaţiilor/instituţiilor anterior menţionate. 
 
O primă discuţie tehnică în acest sens este programată vineri, 30 octombrie, fiind aşteptaţi să participe reprezentanţii UNICEF în România, ai Consiliului Europei, ai Universităţii din Bucureşti, ai Institutului Naţional pentru Statistică şi ai Fundaţiei Agenţia de Dezvoltare Comunitară "Împreună”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările