REPARTIZARE LICEU 2013 Ministerul Educaţiei a publicat pe edu.ro rezultatele etapei a doua a admiterii la liceu. Unde au rămas cele mai multe locuri neocupate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectoratele mai au de repartizat la licee doar cazurile speciale: elevii plecaţi din ţară sau cei străini
Inspectoratele mai au de repartizat la licee doar cazurile speciale: elevii plecaţi din ţară sau cei străini

S-a încheiat cea de-a doua etapă a repartizării elevilor la liceu din 2013, în care toţi cei 536 de candidaţi care au rămas pe dinafară în prima etapă au fost înscrişi la licee. Listele finale au fost publicate de Ministerul Educaţiei pe admitere.edu.ro. Cele mai multe locuri neocupate au rămas în Bucureşti, Iaşi, Prahova şi Bihor, în total peste 37.000 la nivel naţional.

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a realizat a doua etapă a repartizării în învăţământul liceal a absolvenţilor de clasa a VIII-a. Toţi cei 536 de candidaţi înscrişi au fost repartizaţi conform uneia dintre opţiunile exprimate, se arată într-un comunicat oficial, iar listele, pe fiecare judeţ, au fost publicate pe admitere.edu.ro.

111 (20,71%) dintre candidaţi au ales filiera teoretică, iar 425 (79,30%) filiera tehnologică. Numărul total de opţiuni selectate de către candidaţi a fost de 3.570, fiecare elev alegând, în medie, 7 opţiuni.

După a doua etapă, au rămas neocupate aproape 37.500 de locuri, din cele peste 187.000 scoase la bătaie de directorii de licee la nivel naţional, cele mai multe în Bucureşti, Iaşi, Prahova şi Bihor.

În prima etapă, desfăşurată pe data de 15 iulie, dintre cei 145.896 de candidaţi, 145.392 (99,65%) au fost repartizaţi conform uneia dintre opţiunile exprimate, în timp ce alţi 504 candidaţi nu au putut fi repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să permită încadrarea lor în vreo unitate de învăţământ. 

74.849 (51,48%) de candidaţi au ales filiera teoretică, iar 70.543 (48,52%) au ales filiera tehnologică. Pentru această primă sesiune de repartizare, MEN a înregistrat cel mai mic număr de elevi nerepartizaţi din 2001 până astăzi.

Etapele următoare

La a doua etapă a repartizării computerizate au participat candidaţii din seria curentă, indiferent de vârstă, şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 - 2014, şi care au participat şi au rămas nerepartizaţi după prima etapă, sau nu au participat, din diferite motive, la prima etapă de admitere.

În perioada 25-26 iulie, absolvenţii de gimnaziu care au participat la a doua etapă a admiterii la liceu îşi depun dosarele la unitatea de învăţământ unde au fost repartizaţi.

Candidaţii care, în perioada 25-26 iulie 2013, nu îşi depun dosarele de înscriere, se consideră retraşi, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate şi vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale de către comisiile de admitere. Aceşti candidaţi vor fi repartizaţi pe locurile rămase libere, după rezolvarea cazurilor speciale, care va avea loc în perioada 29 iulie-1 august.

Cazurile speciale, rezolvate în etapa a treia, până pe 1 august

Cazurile speciale înseamnă situaţii medicale speciale, schimburi de elevi, redistribuirea candidaţilor gemeni, distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere, pentru apropiere de domiciliu, corectarea unor erori de transcriere greşită în baza de date computerizată a opţiunilor exprimate de elevi etc.

Locurile libere rămase în urma primei etape de repartizare la liceu

Cele mai multe locuri libere sunt în Bucureşti, peste 2.800 (617 în sectorul 1, 539 în sectorul 2, 539 în sectorul 3, 458 în sectorul 6, 351 în sectorul 4 şi 341 în sectorul 5), urmat de judeţul Prahova, cu 1.404, pe locul al treilea fiind Bihor, cu 1.380, urmat de Suceava cu 1.309. Cele mai puţine locuri rămase libere în urma primei etape de repartizare la liceu sunt în judeţul Neamţ.

De altfel, între 75 şi 115 clase de a IX-a ar putea fi desfiinţate din toamnă, prin neocuparea locurilor la licee, iar până la 150 de norme vor fi reduse, în principal de la disciplinele tehnologice, a declarat joi inspectorul general şcolar al Capitalei. 

Însă, Ministerul Educaţiei precizează, într-un comunicat de presă, că, în nici un moment, nu a decis desfiinţarea claselor din învăţământul liceal, iar numărul de clase se realizează conform numărului de elevi integraţi în sistem, cu rezerve pentru aceia care doresc inserţia, după momentul începerii anului şcolar 2013-2014.


Între 75 şi 115 clase de a IX-a, desfiinţate în Capitală din toamnă şi 150 de norme didactice, reduse. Ministerul neagă

Între 75 şi 115 clase de a IX-a ar putea fi desfiinţate din toamnă, prin neocuparea locurilor la licee, iar până la 150 de norme vor fi reduse, în principal de la disciplinele tehnologice, a declarat joi inspectorul general şcolar al Capitalei. De altfel, în Bucureşti au fost cele mai multe locuri neocupate după prima etapă a repartizării la liceu, peste 2.800. Ministerul Educaţiei neagă orice decizie privind desfiinţarea de clase la licee.

REPARTIZARE LICEU 2013 Joi se publică pe edu.ro rezultatele celei de-a doua repartizări

Candidaţii care s-au înscris la a doua etapă de admitere la liceu vor fi repartizaţi joi, 25 iulie, urmând ca listele cu cei admişi să fie publicate pe site-ul admitere.edu.ro şi la avizierele şcolilor. Elevii admişi vor putea să-şi depună dosarele la liceele la care au intrat începând până vineri.

REPARTIZARE LICEU 2013 Topul specializărilor cu cea mai mare medie de admitere din ţară. Harta locurilor libere

Repartizare liceu 2013 / Pe primul loc în topul specializărilor cu cea mai mare ultimă medie de admitere din ţară este Colegiul Naţional „Sf. Sava“ din Bucureşti, cu specializarea Mate-Info, bilingv engleză. De altfel, „Sf. Sava“ este şi liceul cu cele mai mari medii de admitere din ţară.

REPARTIZARE LICEU 2013 Listele cu elevii admişi s-au afişat, marţi, la avizierele şcolilor

Listele cu cei 145.896 de repartizaţi la liceu în urma primei etape de admitere în clasa a IX-a s-au afişat la avizierele şcolilor în a doua parte a zilei de marţi. Afişarea a avut loc loc cu o zi înainte de data trecută în calendarul admiterii la liceu (17 iulie), fiindcă repartizarea computerizată s-a făcut mai devreme.

REPARTIZARE LICEU 2013 Peste 6.700 de elevi au fost admişi în clasa a IX-a cu medii mai mici de 5

Repartizare liceu 2013 / Peste 6.700 de elevi au fost admişi în clasa a IX-a, în prima etapă de repartizare, cu medii sub 5. Cei mai mulţi dintre ei, în jur de 5.000, au intrat la licee din mediul urban, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite