Mihai Şora: „În spatele intenţiei de a înlătura latina din şcoală văd revărsându-se lenea intelectuală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filosoful Mihai Şora comentază eventuala scoatere a Limbii latine din programa şcolară, scenariu luat în calcul de Ministerul Educaţiei.

Filosoful comentează intenţia de a elimina latina din programa şcolară. Într-o postare pe Facebook, Mihai Şora spune:

 „În spatele intenţiei de a înlătura latina din şcoală văd revărsându-se, planturoasă şi distrugătoare, lenea intelectuală. Este mai gravă decât „simpla“ indiferenţă faţă de cuvântul scris, faţă de un patrimoniu cultural, faţă de ceea ce ne constituie ca oameni. Este reflexul distructiv, legea nemărturisită a minimului efort, exact acea aversiune care te scoate de pe orbita fiinţelor gânditoare”, a scris pe Facebook, folosoful Mihai Şora.

Potrivit www.edupedu.ro, grupul de lucru al Ministerului Educaţiei care lucrează la revizuirea planului cadru pentru învăţământul gimnazial a realizat până acum 4 variante de plan-cadru pentru clasele V-VIII.

În Varianta 2 avută în vedere, ar urma să dispară materia “Limba latină”. De asemenea, vor fi tăiate ore de la Limba modernă numărul 2, de la Fizică, Chimie, Biologie, Geografie şi Istorie. În plus, dispar materiile ”Educaţie tehnologică” şi ”Consiliere şi dezvoltare personală”.

Citeşte şi:

Patru asociaţii de elevi dezaprobă noile măsuri privind redeschiderea şcolilor

Turcan: Ne dorim ca peste jumătate dintre profesori să ştie să facă cursuri online de la 14 septembrie

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite