Manuale şcolare sau doar interese financiare?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sala de clasa
Sala de clasa

Într-un articol precedent ne refeream, pe larg, plecând de la un interviu realizat cu directorul Editurii Didactice şi Pedagogice, Maria Nistor, la eforturile realizate de această entitate pentru ca elevii să aibă, la timp, manuale pe băncile şcolii atunci când va suna primul clopoţel.

Detalii în articolul: Pe ce vor învăţa copii din toamnă? Vor fi manuale? Editura Didactică şi Pedagogică - edituri private: 1-0

Tot atunci spuneam că vom reveni cu amănunte pe această temă, pentru a vedea în ce măsură EDP va câştiga această luptă cu editurile private şi va reuşi să îşi respecte promisiunea făcută. De fapt, în lumina noilor evoluţii pe subiect, credem că cel mai corect ar fi să considerăm că între editurile private din România şi EDP se duce, mai degrabă, un întreg hai să spunem război, fiecare parte câştigând sau pierzând lupte punctuale. 

De exemplu, EDP a câştigat lupta cu editurile private atunci când preşedintele României a promulgat legea de anulare a OUG nr. 76/2017 declarat neconstituţională de CCR creându-se, astfel, cadrul legal pentru punerea în acord a reorganizării EDP în conformitate cu dispoziţiile decizie CCR. Pe cale de consecinţă, cum era şi firesc, EDP a depus (18.07.2018) la Registrul Comerţului o cerere de radiere a EDP ca şi societate pe acţiuni, respectiv o cerere de repunere în funcţiune a Regiei Autonome EDP. 

În aceeaşi zi (18.07.2018) SC Intuitext SRL (divizia de software educaţional a grupului Softwin,) membră a Asociaţiei Editurilor din România, a depus o cerere de intervenţie la solicitarea de repunere în funcţiune a Regiei Autonome EDP, fiind blocat astfel, pentru moment, procesul de reorganizare a EDP şi, ca efect colateral, activitatea de editare a manualelor şcolare. 

Continuare pe Historia.ro

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite