Mamă din Capitală, despre experienţa fiului său la şcoală: „Doamna de Civică fluieră în oră la elevi”

Mamă din Capitală, despre experienţa fiului său la şcoală: „Doamna de Civică fluieră în oră la elevi”

FOTO: Arhivă

O mamă din Bucureşti vorbeşte despre sistemul de educaţie din România, aşa cum este el văzut prin prisma experienţei directe a copiilor săi. Aceasta relatează despre ce sentimente trezeşte în elevi reluarea cursurilor şi cum este pentru părinţi să afle ce simt copiii vizavi de şcoală sau de metodele pedagogice ale unor profesori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o postare pe contul personal de Facebook, luni dimineaţa, o femeie relatează despre cum îi pregăteşte pe copiii săi pentru şcoală, momentul în care fiul acesteia îi spune că profesoara sa de Cultură Civică, de la Şcoala nr. 131 în Capitală, are un fluier la ea, pe care îl foloseşte să atragă atenţia elevilor în oră.  


„Fiul îmi spune brusc: “niciun coleg nu o place pe dna de civică”. Eu nu am nicio reacţie. M-am antrenat bine, în ani de zile de greşeli. Dacă nu reacţionezi, afli şi continuarea. „Fluieră în oră, la elevi”, continuă fiul. „Are fluier! Pe bune, ea se crede profesoară de sport?” Parcă şi văd imaginea în minte şi-mi vine să mă prăvălesc pe jos de râs. Sau de plâns? Îmi încordez muschii feţei şi rămân impasibiliă. Cumva, mă simt mai în siguranţă aşa. Frateeee, unde-i trimit eu pe ăştia micii? La şcoală? Să înceapă coşmarul!”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: