Liviu Pop: „Profesorii vor fi cei care vor decide dacă folosesc sau nu manualul la ora de sport“

Liviu Pop: „Profesorii vor fi cei care vor decide dacă folosesc sau nu manualul la ora de sport“

Liviu Pop: „Profesorii vor fi cei care vor decide dacă folosesc sau nu manualul la ora de sport“

Profesorii vor fi cei care vor decide dacă folosesc sau nu manualul la ora de Sport, a anunţat, luni, în judeţul Vrancea, ministrul Educaţiei, Liviu Pop. Acesta a subliniat că nici părinţii, şi nici ministrul nu vor lua decizii în acest sens.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Profesorii vor decide, conform legii. Profesorii vor decide dacă vor lucra sau nu cu manuale de sport, fiecare în parte va decide dacă are nevoie de manual pentru ora de sport, nu  vor decide părinţii sau ministrul Educaţiei. El poate spune: «ţineţi manualul acasă şi îl aduceţi atunci». Daţi-i dreptul profesorului să facă asta, parcă prea mulţi se pricep la educaţie şi numai profesorul nu”, a spus ministrul Educaţiei.

Liviu Pop a declarat că ”trist” este că din 170.000 de elevi de clasa a V-a câţi sunt la nivelul ţării doar aproximativ 1.200 fac sport în ramurile sportive.

„Un număr extraordinar de mic, în spatele acestui manual este realitatea cruntă, în procente mi-e şi greu să calculez ce înseamnă 1.200 din 170.000 de elevi care se duc către o ramură sportivă. Va trebui să lucrăm mai mult aici, copiii să facă mai mult sport”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, declara, în urmă cu o săptămână, la Alba Iulia, că manualul de Educaţie fizică şi sport foloseşte atât profesorului, cât şi elevului şi părintelui, recomandându-le celor care critică aceste manuale să le consulte mai întâi în format electronic pentru că vor fi postate pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Întrebat ce va conţine manualul de Educaţie fizică şi sport, Pop a explicat că vor fi informaţii de care au nevoie şi elevii, şi părinţii, şi profesorii.

„Nu văd care e problema apariţiei unui manual, atâta timp cât nu face decât să aducă un element în plus în actul didactic. Nu se vor da lucrări de control la Educaţie fizică (...)”, a conchis Liviu Pop.

Anunţul făcut în luna iulie pe Facebook de către ministrul Educaţiei, Liviu Pop, despre existenţa manualelor de Educaţie fizică şi sport la clasele a V-a a creat un val de critici în rândul părinţilor, care i-au scris ministrului să găsească soluţii pentru a uşura ghiozdanele copiilor şi pentru construirea sălilor de sport, pentru ca elevii să facă mai multă mişcare, nu să înveţe teorie.

Ulterior, premierul Mihai Tudose a afirmat că este "convins" că a fost o "glumă" a ministrului Educaţiei, Liviu Pop, dar că, dacă el reuşeşte să aducă toate manualele necesare în clase la începerea şcolii, poate să prezinte şi un "manual de colorat la sport".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: