UPDATE Liviu Pop: „25 de milioane de lei sunt alocaţi pentru tipărirea manualelor“. Ministrul vrea să elimine telefoanele mobile din şcoli

UPDATE Liviu Pop: „25 de milioane de lei sunt alocaţi pentru tipărirea manualelor“. Ministrul vrea să elimine telefoanele mobile din şcoli

Liviu Pop: „Aproape 25 de milioane de lei sunt alocaţi pentru tipărirea manualelor“

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat, miercuri, la Buzău, că aproape 25 de milioane de lei sunt alocaţi pentru tipărirea manualelor în acest an, apreciind că la începutul anului şcolar toţi elevii vor avea pe bănci manualele necesare, întrucât aşa prevede legea.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Liviu Pop a declarat că imaginea orei de Educaţie Fizică ”trebuie regândită”, în prezent fiind văzută în multe situaţii ”ca un atac la persoană”. De asemenea, el a spus că va propune ca numărul de ore în progamul ”Şcoală după şcoală” să crească la trei ore, ”indiferent de nivelul de învăţământ, iar jumatate de oră să fie dedicată pentru sport şi mişcare”. ”Imaginea orei de sport trebuie regândită. Acum, în foarte multe situaţii, ora de educaţie fizică e văzută ca un atac la persoană”, a precizat Pop.

Ministrul Educaţiei vrea interzicerea telefoanelor

 Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, miercuri, la Buzău, că îşi doreşte interzicerea telefoanelor mobile în şcoli, acestea urmând a fi lăsate într-un loc special amenajat, securizat, de unde să fie ridicate la terminarea cursurilor zilnice. „Îmi doresc foarte mult să nu se mai folosească telefonul în timpul orei şi să existe o zonă în care să se depoziteze telefoanele mobile în timpul orei. Îmi doresc din acest punct de vedere o eficientizare a procesului instructiv-educativ, dar, pentru asta, avem nevoie şi de partener, de autorităţile locale si, de ce nu, de mass-media” a declarat Ministrul Educaţiei.

Sosit la Buzău pentru a participa la deschiderea lucrărilor Adunării Generale a Consiliului Naţional al Elevilor, ministrul Liviu Pop a declarat că la începutul anului şcolar, pe data de 11 septembrie, toţi elevii vor avea pe bănci manuale gratuite pentru că aşa prevede legea.

Liviu Pop:„ Legea conferă elevului dreptul de a avea manuale gratuite“

„Eu nu cred că cineva poate glumi cu legea. Legea conferă elevului dreptul de a avea manuale gratuite şi toţi copiii vor avea pe bănci manuale. Licitaţia pentru clasa a V-a este încă în desfăşurare, termenul fiind 7 august. În ceea ce înseamnă retipărirea pentru învăţământul primar şi liceal avem toate manualele asigurate în Inspectoratele Şcolare Judeţene şi ele urmează să ajungă în şcoli”, a declarat Liviu Pop.

Acesta a precizat că un eventual manual de Educaţie Fizică ar putea fi tipărit pentru elevii de gimnaziu care practică un sport de performanţă şi care sunt în jur de 1.200-1.300, subliniind că ministerul pe care îl conduce va cheltui în acest an pe manuale aproximativ 25 de milioane de lei.

„Avem 1.200-1.300 de elevi în clasa a V-a care practică diverse sporturi de performanţă. Pentru aceşti elevi se poate constitui manualul pentru că aşa scrie în lege. Sunt foarte, foarte puţini. Avem în clasa a V-a 178.000 de copii şi doar 1.200 fac sport. Aproape 25 de milioane de lei avem alocaţi pentru tipărirea manualelor şi important e ca editurile să îşi facă treaba, inclusiv Editura Didactică si Pedagogică, şi aştept şi eu un răspuns de ce nu au depus manuale la toate disciplinele prevăzute în planul cadru”, a mai declarat ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop.

Procesul de asigurare a manualelor şcolare pentru clasele I-IV, în anul şcolar 2017-2018, prin retipăriri, a fost finalizat în 36 de judeţe. Până la sfârşitul acestei săptămâni, completarea stocurilor de manuale pentru elevii din ciclul primar se va încheia şi în judeţele aflate actualmente la un nivel de 95%, a anunţat Ministerul Educaţiei. Livrarea manualelor pentru elevii din clasa a V-a se va face după 11 august, când toate unităţile de învăţământ ar fi trebuit să aibă  exprimate opţiunile de manuale în raport cu titlurile ce vor fi contractate.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările