Ce schimbări propune ministrul Educaţiei, Monica Anisie, după rezultatele slabe de la testele Pisa VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Educaţiei vrea introducerea unei ore de lectură pentru rezolvarea problemelor din Educaţie. FOTO: gov.ro
Ministrul Educaţiei vrea introducerea unei ore de lectură pentru rezolvarea problemelor din Educaţie. FOTO: gov.ro

Ministrul Educaţiei a anunţat că va introduce masteratul didactic din anul următor. În cadrul conferinţei de presă organizate ca urmare a rezultatelor obţinute de România la testele PISA 2018, Monica Anisie a precizat că este necesară regândirea planurilor cadru şi a programelor.

„Va trebui sa regândim planurile cadru si programele. Pe baza documentarii ştiintifice PISA, ne putem raporta la ea şi poate vom introduce o oră de lectura la clasa. E important să citeşti cum trebuie un text şi să ştii să îl interpretezi”, a precizat Monica Anisie, în cadrul conferinţei de presă, marţi, la sediul ministerului. 

„Şi profesorii ar trebui să fie formaţi iniţial şi continuu. Vom avea măsuri care să conducă la o formare iniţială mai bună/ Vom înfiinţa de anul viitor masteratul didactic”, a mai spus ministrul. 

Referitor la rezultatele dezastruoase de la testarea PISA, ministrul a afirmat că „responsabilitatea este a noastră, a tuturor, a societăţii în sine. Nu trebuie să căutam vinovaţii, ci să căutam soluţii ăentru rezolvarea situaţiei”, a mai declarat Anisie. 

   

Testarea PISA a costat România 150.000 de euro. 

   

                               

  

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite