După ce am petrecut mulţi ani predând limba engleză într-un liceu bilingv din Bucureşti, am hotărât că vreau să îmi desfăşor activitatea într-un mod diferit de cel al şcolilor de stat, motiv pentru care am creat centrul de învăţare a limbii engleze Shakespeare School. Am vrut ca aici copiii şi tinerii să descopere bucuria de a învăţa limba engleză, ceea ce e simplu atunci când echipa de profesori este tânăra şi dedicată şi mai ales, iubeşte să predea limba engleză: „We love teaching you to love English!”.


Povestea Shakespeare School a început în 2002 cu doar câteva zeci de cursanţi şi 2 angajaţi, dar cu mult entuziasm. Mi-a fost alături încă de la început fiica şi în prezent asociata mea, Irina Alionte, pe atunci în vârstă de 14 ani, care a adus alături de experienţa mea de profesor spiritul proaspăt, inovator şi creativ al tinereţii.


Am creat la Shakespeare School o metodă de predare specială pentru că am convingerea că limba engleză trebuie învăţată eficient şi cu plăcere, într-un loc în care cursanţii sunt trataţi cu căldură şi sunt încurajaţi şi preţuiţi. Am avut mai multe surse de inspiraţie, dar ceea ce şi-a pus amprenta asupra noastră a fost Teoria Inteligenţelor Multiple, promovată de un cercetător de la Harvard. Conform acestei teorii, oamenii sunt înzestraţi cu aptitudini diferite sau combinaţii ale acestora, care le influenţează modul de a învăţa.

Tot din dragoste pentru copii şi din convingerea că o educaţie de calitate le poate schimba perspectivele, am fondat şi Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie, entitate nonprofit ce sprijină tinerii talentaţi să îşi urmeze pasiunile prin perfecţionarea limbii engleze. O limbă străină poate deschide multe uşi şi poate face diferenţa în dezvoltarea tinerilor.

Blogul acesta se adresează atât persoanelor din domeneniul educaţiei, cât şi părinţilor care vor să le ofere copiilor cea mai bună educaţie. La Shakespeare School colaboram şi cu un psiholog specializat în educaţie parentală şi care este alături de părinţii din comunitatea noastră, ajutându-ne să facem faţă provocărilor.

Îmi doresc să creem aici o comunitate activă care să dezbată teme de interes legate de educaţie şi invit părinţii să îmi adreseze întrebări despre învăţarea limbilor străine, dar şi despre formarea copiilor în general si educaţie parentală.

Cu drag,

Adriana Alionte