La şcoală, fără triaj epidemiologic. Anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii

La şcoală, fără triaj epidemiologic. Anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii

Elevii ar putea scăpa de triajul epidemiologic, în noul an şcolar

Ministerul Sănătăţii a hotărât să elimine procedura de măsurare a temperaturii corporale a elevilor, înainte de începerea orelor de curs, potrivit digi24.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Motivul ar fi acela că provoacă înghesuială la intrarea în cşaolă, a explicat secretarul de stat Dragoş Garofil. Acesta a declarat la Comisia de Învăţământ din senat că părinţii vor fi cei care vor verifica, în fiecare dimineaţă, starea de sănătate a copiilor lor. 
 
 "Un triaj zilnic va trebui să fie făcut acasă. Părinţii să evalueze starea de sănătate, să termometrizeze copilul. Când are febră, copilul nu trebuie adus la şcoală. E o măsură obligatorie. Una din măsurile esenţiale e de a separa pe cât posibil grupurile. Interacţiunea între clase să fie cât mai mică, astfel încât atunci când apare un caz, el să fie izolat la nivelul acelei clase", a spus Garofil.
 
Acum o săptămână, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat public că anul şcolar va începe la 14 septembrie şi a prezentat trei scenarii de lucru posibile. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările