ISMB: Elevii şi profesorii trebuie să-şi schimbe urgent parolele online

ISMB: Elevii şi profesorii trebuie să-şi schimbe urgent parolele online

Elevii din Capitală trebuiie să-şi schimbe parolele de acces pe platformele de învăţare

Elevii şi profesorii din Bucureşti trebuie să-şi schimbe “urgent” parolele de la platformele de învăţare online, potrivit unei adrese trimise de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Alerta a fost trimisă pentru că elevii au dezvăluit parolele lor şi altor persoane care au intervenit perturbând procesul de educaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit documentului emis de ISMB, este necesară schimbarea parolelor pentru că persoane necunoscute au făcut uz de parole şi au postat mesaje, au înregistrat profesorii care predau la orele respective şi chiar au restricţionat accesul cadrelor didactice la aplicaţia de şcoala online. 
 
“Având în vedere faptul că în ultima perioadă mai multe unităţi şcolare au sesizat imixtiuni în activităţile de predare realizate în sistemul online, constând în aceea că persoane necunoscute au accesat ilegal codurile de acces la aplicaţiile utilizate, postând diferite mesaje, înregistrând prelegerile profesorilor sau chiar restricţionat accesul acestora la aplicaţie, solicităm a fi adoptate urgent următoarele măsuri:
 
Veţi solicita cadrelor didactice şi elevilor schimbarea parolei de acces pentru platformele online pe care le utilizează, pentru a evita accesare a conturilor de către persoane neautorizate care au avut acces la contul generat iniţial de personalul IT;
 
Cadrele didactice vor informa elevii şi părinţii cu privire la riscurile la care se supun în condiţiile în care furnizează persoanelor neautorizate, datele conturilor de acces la platformele online pe care le utilizează. Acesul egal la un sistem informatic constituie infracţiune şi se pedepseşte conform legii.
 
Orice imixtiune în procesul de învăţământ, va fi semnalată în cel mai scurt timp atât Inspectoratului şcolar al Municipiului Bucureşti cât şi poliţiei”, se mai arată în adresa trimisă de ISMB, potrivit Edupedu.ro.
 
De marţi, 20 octombrie, toate şcolile şi grădiniţele din Bucureşti au trecut la predarea online 100%, ca urmare a depăşirii ratei de infectare de 3 la mia de locuitori. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările