Ionuţ Budişteanu, liceanul care a câştigat unul dintre cele mai importante premii ştiinţifice: „Vreau să fiu profesor universitar“

Ionuţ Budişteanu, liceanul care a câştigat unul dintre cele mai importante premii ştiinţifice: „Vreau să fiu profesor universitar“

Ionuţ Budişteanu

Ionut Budisteanu, elevul de 19 ani care a castigat premiul cel mare (Gordon E. Moore) la Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF 2013), una dintre cele mai importante competitii de stiinta si inginerie pentru liceeni din lume, vrea sa se inscrie la o facultate a unei universitati din Bucuresti si sa devina profesor universitar in Romania.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

“Am vazut ca cei care au schimbat lumea au fost profesorii. Si sunt foarte decis sa studiez la o universitate din Bucuresti, dar nu m-am hotarat inca la ce facultate voi alege”, a explicat liceanul.

Deocamdata, acesta se pregateste pentru a da examenul de Bacalaureat, el fiind in clasa a XII-a la Grupul Scolar Oltchim din Ramnicu Valcea.

Cu toate ca in final s-a hotarat sa studieze in Romania, Ionut Budisteanu a fost atras si de alte universitati din strainatate, printre acestea numarandu-se si Drexel University din Philadelphia, datorita colaborarii foarte stranse dintre institutia de invatamant si companii.

Urmatorul Facebook poate fi creat si din Romania

“Ultimul premiu pe care l-am obtinut (Gordon E. Moore la Intel ISEF 2013) mi-a dat de gandit. Mi-am dat seama ca urmatorul Facebook poate fi creat si din Romania”, a explicat Budisteanu.

El a castigat in urma cu aproape doua saptamani premiul cel mai mare al Intel ISEF 2013, una dintre cele mai importante competitii de stiinta si inginerie pentru liceeni din lume, cu un proiect care creeaza o masina low-cost, fara sofer si care are ca scop reducerea numarului de accidente rutiere.

Pentru a dezvolta acest proiect, tanarul a lucrat sub indrumurarea profesorului Dan Milici, aproape un an, timp de 12-14 ore pe zi.

Citeşte aici continuarea articolului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările