Sloganul concursului nostru este “Write, race, win!”. Shakespeare School Essay Competition deschide noi perspective pentru câştigători prin premiile oferite şi le dă tinerilor încredere în ei, în forţele şi ideile lor. Toţi finaliştii noştri vorbesc despre cât de mult i-a ajutat participarea la aceasta competiţie naţională să fie mai siguri pe ei şi să îndrăznească să ţintească şi mai departe, cât mai sus -

Marii câştigători au şansa să experimenteze viaţa în tr-un campus britanic în tabere de limba engleză de două săptămâni în Marea Britanie la universităţi şi colegii de top - University College London şi Harrow House Internaţional College. Celelalte premii sunt tabere de engleză la Băişoara, în judeţul Cluj, cursuri de limba engleză la Shakespeare School, taxe de înscriere la examene Cambridge, cărţi, dicţionare şi nenumărate surprize.

Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie premiază şi profesorii pentru susţinerea oferită elevilor. Profesorul cu cei mai mulţi concurenţi înscrişi va participa gratuit ca însoţitor de grup într-o tabără de 2 săptămâni în Anglia, iar următorii 20 de profesori vor primi cadou cursuri de training online. Toţi profesorii cu peste 10 elevi în competiţie primesc diplome valoroase pentru portofoliu.

Ne bucurăm să o avem alături de noi pe Maia Morgenstern ca ambasador al concursului Shakespeare School Essay Competition. Maia Morgenstern sugerează perfect trăsăturile pe care trebuie să le aibă marii câştigători ai concursului Shakespeare School Essay Competition: multă creativitate şi nonconformism, alături de seriozitate şi perseverenţa.

Actriţă este ea însăşi pasionată de limbi străine: “Am jucat în limba română, engleză, aramaică, idiş, franceză, rusă - aparent mai grea decât celelalte. Limba maternă a tatălui meu a fost limba rusă pe care am învăţat-o din familie. Tata vorbea nouă limbi. Mama i se adresă în limba rusă să îi facă o plăcere. Tata spunea să înveţe întâi rusă perfect apoi să o vorbească.”

Maia Morgenstern invită toţi copiii şi tinerii să îndrăznească să se înscrie în concurs: “Cred că toţi tinerii ar trebui să participe. Este un exerciţiu de creativitate care îi ajută indiferent de rezultat. Mai mult, îi motivează să înveţe engleza cât mai bine. Pentru mine a contat enorm că pot juca în mai multe limbi. Altfel aş fi pierdut oportunităţi şi proiecte extraordinare.”

Participarea la concurs este gratuită şi deschisă tuturor tinerilor din România pasionaţi de limba engleză şi cu talent la scris, între 11 şi 20 de ani. Înscrierea în concurs se face pe pagina noastra, unde particpantii pot încărca direct eseul. Tot aici tinerii găsesc temele pentru eseuri şi regulamentul.

Termenul limită pentru înscriere este 24 martie!

Le doresc tinerilor succes şi multă inspiraţie!