Interviul cu ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, de la Adevărul Live, anulat

Interviul cu ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, de la Adevărul Live, anulat

Adrian Curaj. FOTO Mediafax

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, nu va mai ajunge miercuri, la Adevărul Live, de la ora 14.00. Interviul va fi reprogramat la o dată pe care o vom anunţa ulterior.

Din luna ianuarie, Ministerul Educaţiei va schimba modul în care se acordă şi se retrag titlurile de doctor, urmând ca universităţile să primească practic acest drept. Dacă universităţile vor putea acorda şi retrage titlurile de doctor, atunci ar fi nevoie de o ierarhizare clară a acestora, atrag atenţia mai multe voci din sistem. Şcolile doctorale ar trebui să revină universităţilor cu cea mai înaltă performanţă pentru ca titlurile acordate să fie credibile, având în vedere că în urma numeroaselor scandaluri de plagiat, universităţile româneşti deja se confruntă cu o problemă de imagine.

Elevii de clasa a III-a încă aşteaptă cele mai importante manuale noi care ar fi trebuit să fie pe băncile şcolilor din septembrie. Matematica şi Limba Română sunt titluri aflate în contestaţie şi acum. Rămâne de văzut când vor ajunge la elevi. De asemenea, s-a discutat în trecut despre schimbarea regulilor jocului în privinţa manualului şcolar, pentru a nu mai exista targivesări în procedura de licitaţie. Nu în ultimul rând, pentru pilotarea manualelor de clasa a IV-a, ministrul Educaţiei a anunţat un fel de summer camp (tabără de vară) cu profesori şi elevi.

O altă problemă spinoasă este cea a masteratului didactic, care ar putea rezolva problema calităţii resurselor umane care intră în sistem. De asemenea, o altă temă de discuţie este remuneraţia profesorilor, care au printre cele mai mici salarii din România. Tot legat de sistem, vom afla dacă anul viitor vor continua concursurile de ocupare a funcţiilor de conducere din inspectorate şi din şcoli. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: