Inspectoratul Şcolar al Capitalei prezintă analiza actelor de violenţă din şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Analiza actelor de violenţă înregistrate în mediul şcolar a fost făcută în intervalul septembrie 2012 –februarie 2013                   FOTO: Arhiva Adevărul
Analiza actelor de violenţă înregistrate în mediul şcolar a fost făcută în intervalul septembrie 2012 –februarie 2013                   FOTO: Arhiva Adevărul

O analiză completă asupra violenţei în şcolile din Bucureşti din ultimul an va fi prezentată în următoarele două săptămâni de către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) şi ai Direcţiei Generale de Poliţie, se arată într-un comunicat de presă al ISMB.

Analiza actelor de violenţă înregistrate în mediul şcolar în intervalul septembrie 2012 –februarie 2013 va fi prezentată pe fiecare sector în parte, în perioada 11-28 martie, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

"Organizăm aceste prezentări pentru câte trei sectoare pe săptămână. Luni, 11 martie, se va discuta împreună cu directorii unităţilor de învăţământ, membrii consiliilor şcolare ale elevilor şi coordonatorii de proiecte şi programe educative situaţia pe sectorul 1", a explicat pentru "Adevărul" purtătorul de cuvânt al ISMB, inspectorul Marian Banu.

Calendarul prezentărilor analizei poate fi consultat pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. La sfârşit, peste două săptămâni, în data de 28 martie, va fi prezentat raportul final pe tot Bucureştiul, la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul".

"Această activitate, desfăşurată în cadrul Strategiei de prevenire a criminalităţii şi violenţei la nivelul municipiului Bucureşti, va reuni directorii unităţilor de învăţământ, preşedinţii comitetelor de  părinţi şi reprezentanţi ai consiliilor elevilor din toate unităţile de învăţământ de stat şi particulare" se arată în comunicat.

La evenimente sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti, ai Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, ai Direcţiei Spitalelor şi ai Direcţiei de Sănătate Publică.

Numărul infracţiunilor în şcoli şi în în zonele din apropiere a crescut

Numărul infracţiunilor petrecute în şcoli şi în zonele din jur a crescut cu 13% în primul semestru al anului şcolar 2012-2013, însă, raportat la numărul unităţilor de învăţământ, acesta este unul redus, a declarat vineri chestorul de poliţie Dumitru Jianu, director în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Direcţia de Ordine Publică.

Numărul infracţiunilor sesizate în incinta şcolilor şi în zonele adiacente acestora în anul şcolar 2011-2012 a scăzut cu 4% faţă de 2010-2011, potrivit lui Jianu. Autorii şi victimele acestor fapte sesizate au fost preponderent elevi, iar plângerile au vizat acţiuni de furt şi tâlhărie.

Ce măsuri de prevenire a violenţei în şcoli a luat Ministerul Educaţiei

În octombrie 2012, ministrul Educaţiei de atunci, Ecaterina Andronescu, anunţa că într-o săptămână spera să se finalizeze modificarea regulamentului şcolar prin care vor fi introduse noi măsuri pentru prevenirea cazurilor de violenţă din unităţile de învăţământ. Documentul a fost finalizat abia acum de către ministrul Remus Pricopie şi va fi dat în dezbatere publică cel mai devreme în martie.

"Metodologia pentru prevenirea violenţei în şcoli este gata şi urmează să fie dată în dezbatere publică cel mai devreme în luna martie", a declarat pentru adevarul.ro ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Ce măsuri de prevenire a violenţei în şcoli a luat Primăria Capitalei

În ceea ce priveşte prevenirea violenţei din afara unităţilor de învăţământ, în Bucureşti, Primăria Capitalei a început să instaleze camere de luat vederi în intersecţiile din apropierea şcolilor pentru a monitoriza activitatea din jurul acestora.

"Am montat deja vreo 22 de camere de supraveghere în spaţiul din jurul şcolilor special pentru siguranţa copiilor. Vreo 15 sunt în secorul 5, iar restul se află în sectorul 4, montate în special în zonele cu criminalitate foarte mare, în intersecţii şi pe drumurile care îi duc pe copii către tramvai şi alte mijloace de transport public", a precizat primarul Capitalei, Sorin Oprescu, prezent, luni, la o conferinţă de presă susţinută împreună cu Ministrul Pricopie la liceul teoretic "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti.

"Acum ne ocupăm să punem la punct structura care să aibă reacţie imediată, altfel degeaba vezi pe camerele de luat vederi că este agresat un copil, dacă nu ai metodologia prin care să intervii", a adăugat Oprescu.
 

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite