Părinţii, sfătuiţi să nu se implice în activităţi de igienizare şi de reabilitare a spaţiilor şcolare

Părinţii, sfătuiţi să nu se implice în activităţi de igienizare şi de reabilitare a spaţiilor şcolare

Inspectoratul şcolar municipal a transmis miercuri un comunicat de presă referitor la situaţia pregătirii unităţilor de învăţământ sub aspectul igienizării şi reabilitării pentru începutul anului şcolar 2019-2020, recomandând părinţilor să nu dea bani pentru acţiuni de igienizare sau recondiţionare a spaţiilor şcolare.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Inspectoratul Şcolar Bucureşti (ISMB),  reprezentat de Inspectorul Şcolar General, Ioana Mihaela Neacşu şi preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de PărinţiBucureşti, Eugen Ilea, recomandă asociaţiilor de părinţi şi comitetelor de părinţi ale claselor, să nu se implice în activităţi complexe de igienizare şi de reabilitare a spaţiilor şcolare, aceste acţiuni aflându-se în responsabilitatea exclusivă a autorităţilor administraţiilor publice locale. ISMB şi FNAP-Bucureşti încurajează comunicarea directă a reprezentanţilor părinţilor cu directorii unităţilor de învăţământ, în vederea prioritizării investiţiilor care trebuie realizate şi a finalizării tuturor lucrărilor, până la debutul anului şcolar 2019-2020”, se arată în comunicatul de presă. 

ISMB aminteşte că asociaţiile de părinţi în şcoli trebuie să se manifeste în principal în zona procesului educaţional şi să nu greveze asupra bugetului familiilor elevilor, prin iniţiative individuale sau colective, care nu aparţin ca responsabilitate acestora.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: