ISMB a afişat lista unităţilor de învăţământ, de stat şi private, acreditate de Ministerul Educaţiei în Capitală

ISMB a afişat lista unităţilor de învăţământ, de stat şi private, acreditate de Ministerul Educaţiei în Capitală

Inspectoratele şcolare vor afişa lista unităţilor de învăţământ particulare acreditate sau autorizate

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a publicat, marţi, o hartă care cuprinde lista unităţilor de învăţământ acreditate din toate cele şase sectoare ale Capitalei, în aşa fel încât părinţii să ştie la ce grădiniţă îşi trimit copiii. Lista cuprinde şi unităţile de învăţământ private, care funcţionează cu aviz de la Ministerul Educaţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Pentru a asigura informarea operativă şi exactă a părinţilor cu privire la situaţia actualizată a unităţilor de învăţământ particular acreditate/ autorizate din Municipiul Bucureşti, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a transmis astăzi, 29 martie 2016, o notă prin care se solicită directorilor acestor unităţi şcolare să pună la dispoziţia părinţilor toate informaţiile şi documentele care atestă acreditarea / autorizarea şcolii”, se arată într-un comunicat al ISMB, citat de Mediafax.
 
Lista poate fi accesată AICI.
 
Informarea vine ca urmare a faptului că Ministerul Educaţiei a solicitat, luni seară, inspectoratelor şcolare judeţene să le furnizeze părinţilor detalii referitoare la grădiniţele acreditate. Asta pentru a preveni cazuri precum cel al Grădiniţei Flipper Garden din Capitală, care funcţiona ilegal şi unde directoarea a bătut mai mulţi copii, fiind suprinsă de camerele de supraveghere.
 
„În acest sens, inspectoratele şcolare vor colabora cu Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP) pentru a furniza o imagine la zi a acestor informaţii. Lista va fi elaborată într-un format accesibil publicului larg şi va fi afişată atât la avizierele inspectoratelor şcolare judeţene, cât şi pe prima pagină a site-urilor inspectoratelor şcolare/instituţiilor conexe. Inspectoratele şcolare judeţene/ISMB vor disemina sistematic şi cât mai activ aceste informaţii, astfel încât părinţii să aleagă în cunoştinţă de cauză o unitate de învăţământ preuniversitar acreditată/autorizată şi să aibă toate datele necesare în legătură cu statutul acestor şcoli”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.
 
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al municipiului Bucureşti, Marian Banu, a spus încă de luni, 28 martie, că va solicita Inspectoratului şcolar general să transmită adrese în teritoriu pentru ca unităţile de învăţământ particulare să îşi afişeze acreditarea la intrarea în instituţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările