Geoparcul Dinozaurilor din „Ţara Haţegului”, nucleul unei şcoli de vară pentru promovarea ştiinţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
şcoală de vară pe tema geoparcului internaţional UNESCO Foto: infoub.unibuc.ro
şcoală de vară pe tema geoparcului internaţional UNESCO Foto: infoub.unibuc.ro

Nu mai puţin de 40 de studenţi şi doctoranzi de la universităţi din ţară şi din străinătate au participat la o Şcoală de vară cu tema „Inteligenţă teritorială pentru dezvoltare durabilă”, la Geoparcul Dinozaurilor „Ţara Haţegului” – Geoparc Internaţional UNESCO, administrat de Universitatea din Bucureşti.

Şcoala de vară dedicată studenţilor şi doctoranzilor din ţară s-a desfăşurat în perioada 28 august - 3 septembrie şi a avut drept scop promovarea ştiinţei şi cercetării.

„Ei (participanţii, n.r.) au avut posibilitatea de a se familiariza şi de a înţelege la faţa locului noţiuni legate de importanţa unui geoparc internaţional UNESCO, interpretarea patrimoniului, dar şi interacţiunea dintre elementele legate de identitatea locală, amenajarea teritorială, turism inteligent, educaţie, ca factori cheie pentru dezvoltarea durabilă”, arată un comuncat al Universităţii Bucureşti. 

La finalul Şcolii de vară, participanţii, împărţiţi pe echipe, au prezentat idei de afaceri care să ţină cont de statutul Geoparcului, să implice comunitatea locală şi să aibă legătură cu ceea ce au văzut şi au aflat pe parcursul întregii săptămâni, mai spune documentul Universităţii Bucureşti. 

Şcoala de vară a fost organizată de Academia de Studii Economice în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti şi Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj. 

Geoparcul Dinozaurilor, ce cuprinde întreaga „Ţară a Haţegului” este sit UNESCO, parte a Programului Internaţional pentru Geoştiinţe şi Geoparcuri, care reuneşte 120 de teritorii din 33 de ţări incluse în Reţeaua Globală a Geoparcurilor, stabilite în urma unui proces de selecţie şi validare.

Dinozaurii pitici descoperiţi în „Ţara Haţegului” sunt unici în lume, importanţa ştiinţifică şi atractivitatea lor fiind sporită prin descoperirile de cuiburi cu ouă şi embrioni de dinozauri, ale unor mamifere contemporane dinozaurilor şi a unei reptile zburătoare (Hatzegopteryx), din grupul pterosaurilor.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite