Generaţia Tech - cursuri gratuite de formare digitală pentru 210 de liceeni din Piatra Neamţ

Generaţia Tech - cursuri gratuite de formare digitală pentru 210 de liceeni din Piatra Neamţ

Generatia Tech

Digital Nation, în parteneriat cu primăria din Piatra Neamţ, anunţă a doua ediţie a proiectului Generaţia Tech, cursuri gratuite pentru 210 liceeni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ediţia din acest an a proiectului Generaţia Tech oferă cinci programe de formare în competenţe digitale şi IT pentru liceeni şi este adresată elevilor indiferent de nivelul acestora şi include următoarele specializări: Digital Skills, Dezvoltare web Începători, Dezvoltare web Avansaţi, Java Avansaţi şi Fullstack JavaScript Avansaţi.

Elevii din toate cele 13 licee din Piatra Neamţ se pot înscrie pentru a participa la Generaţia Tech, 210 dintre cei înscrişi urmând a fi selectaţi pentru a beneficia în mod gratuit de programele oferite. 

Liceenii admişi vor avea parte de pregătire profesională şi de sprijin în a obţine joburi entry-level sau internship-uri în IT&C.

Ediţia din acest an continuă tradiţia rezultatelor obţinute în 2019, când Generaţia Tech a format peste 750 de tineri din 3 oraşe din România (Piatra Neamţ, Oradea şi Alba Iulia).

Între 2019 şi 2020, Generaţia Tech Piatra Neamţ a înregistrat rezultate remarcabile. Astfel, peste 250 de tineri au urmat programele de formare timp de 9 luni de zile, învăţând bazele programării şi ale skill-urilor digitale, iar participanţii au experimentat atelierele de angajabilitate unde au învăţat mai multe despre ce înseamnă un portofoliu de proiecte, interviul tehnic. În plus, au participat la workshop-uri cu antreprenori şi companii locale.

De asemenea, peste 35% din tinerii care au participat la atelierele de angajabilitate au reuşit să obţină un internship sau un job în care să aplice skill-urile nou învăţate. Ca urmare, la finalul programelor Generaţiei Tech, tinerii au rămas în comunitate şi s-au dezvoltat mai departe, cu proiecte de freelancing sau start-up.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările