FOTO Panoul de onoare al României. Poveştile tinerilor care au luat 10 „curat“ la Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu au fost mulţi cei care au reuşit să obţină note mari la examenul de Bacalaureat 2014, iar cei care au obţinut zece „curat“ au fost şi mai puţini. „Adevărul“ vă prezintă poveştile celor care au reuşit să strălucească la examenul de Bacalaureat din 2014.

Poveştile elevilor de 10: Careianca Alina Demian le-a dat peste nas preminaţilor clasei

Sătmăreanca Alina- Maria Demian, eleva Liceului Teoretic Carei, le-a dat peste nas premianţilor clasei, prin performanţa de a obţine media 10 la examen de Bacaluareat 2014. Însă celălalt elev de 10 de la Eminescu, Alex Pop, i-a obişnuit pe colegi cu astfel de rezultate, fiind şeful de promoţie al anului.

colaj olimpici

În timp ce, pentru o mulţime de elevi, bacalaureatul este un adevărat coşmar, există şi câteva excepţii, care tratează examenul maturităţii ca pe un test obişnuit al cunoştinţelor acumulate în anii de şcoală.

Fără panică, fără stres, fără emoţii. Este cazul unei eleve de la Liceul Teoretic din Carei, care a reuşit să treacă prin examenul maturităţii fără nicio greşeală, obţinând 10 pe linie.

Povestea Dianei Borcău, cea care a trecut examenul fără emoţii şi se pregăteşte pentru Medicină

Absolventa de nota 10 la Bac 2014 în Alba este o elevă modestă care a trecut cel mai dificil examen de până acum fără emoţii şi fără stres. Diana Alexandra Borcău a încheiat fiecare an şcolar cu media maximă. La fel s-a întâmplat şi la Bacalaureat, unde a promovat tot cu 10.

diana borcau alba

Diana Alexandra Borcău este din Bucerdea Vinoasă, sat component al comunei Ighiu, şi a studiat în Alba Iulia, încă din clasa a V-a. La liceu, a fost elevă în clasa de Ştiinţe ale Naturii – profil real, la liceul privat „Sfântul Iosif”. Eleva a promovat fiecare an şcolar cu media 10 şi a participat la numeroase concursuri şi olimpiade, atât în gimnaziu cât şi la liceu.

Ploieşteanca Diana Maria Şerban, absolventă de 10 la Bacalaureat

Diana Maria Şerban, absolventă a Colegiului Jean Monnet din Ploieşti, este una dintre cele patru eleve din Prahova care au obţinut media 10 la Bacalaureat. Performanţa obţinută de Diana la examenul maturităţii este doar un pas firesc în parcursul şcolar al elevei, unul despre care vorbeşte cu modestie, deşi rezultatele ar putea spune oricând contrariul.

 diana serban 10 la bac ploiesti foto arhiva personala

A fost şefă de promoţie în clasele V-VIII, dar şi în liceu, a câştigat de două ori concursul de cultură generală “The Best”, desfăşurat între colegiile judeţului Prahova şi, deşi a urmat matematica-informatica, a luat 10 la toate probele bacalaureatului. Toţi cei 12 ani de studii i-a urmat în acelaşi colegiu, Jean Monnet, fostul Liceul Pedagogic din Ploieşti.

Andra Mândru, eleva de 10 la Bac, îndrăgostită iremediabil de matematică

Performanţă remarcabilă la bacalaureat! Cinci elevi din judeţul Călăraşi au reuşit să promoveze cu medie maximă examenul. Andra Mândru de la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” din Călăraşi este una dintre elevele cu care ne mândrim. Olimpică şi şefă de promoţie în anii de gimnaziu, Andra doreşte să devină studentă la matematică, iar visul său este să devină dascăl.

mandru olimpica

Media 10 de la bac este rezultatul unei munci intense, dublată de ambiţie şi de multe sacrificii. Andra recunoaşte că de multe ori a exagerat cu pregătirea şi a renunţat la relaxare alături de prieteni. Motivaţia a fost însă mai puternică decât orice ispită. Şi-a dorit întotdeauna să fie prima şi nu a făcut compromisuri de niciun fel, iar reuşita de la bacalaureat este cea mai mare bucurie pe care a trăit-o.

Frumoasă şi deşteaptă: Lorena Budulan de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna“ din Braşov a luat singurul 10 curat de la Bacalaureat

Rezultatele de la Bacalaureat 2014 arată că rata de promovare din sesiunea iunie-iulie 2014, înaintea contestaţiilor, este de 68,22% la Braşov cu aproape 10% mai mare decât media naţională de 59,06%.

Lorena Budulan a luat singurul 10.00 curat la Bacalaureat la Braşov. FOTOArhivă personala

Lorena Budulan a ales Colegiul Naţional Andrei Şaguna când a intrat in clasa a V-a. Este cea bună şcoală din Braşov şi figurează în top zece naţional. „Am ales Şaguna în gimnaziu la îndrumarea părinţilor. După cei patru ani m-am convins că este cea mai bună şcoală din Braşov şi am decis că vor urma aici şi cei patru ani de liceu“, povesteşte eleva.

Nu a fost niciodată preocupată să aibă 10.00 pe linie. În cei patru anii de liceu a avut media generală 9.00. A vrut însă să înveţe cât mai mult. Media de la Bacalaureat a surprins-o puţin. „M-am pregătit mai mult în ultimul an. Nu mi s-a părut foarte greu la Bacalaureat.

Ce spune despre BAC un elev de 10 din Târgovişte, acceptat la University College London înainte de a da examenul

Liviu Neagu, un tânăr absolvent de liceu din Târgovişte, se numără printre puţinii elevi din ţară care au reuşit să obţină nota 10 la toate materiile de BAC 2014.

liviu neagu elev de 10

Cu inteligenţa i-a uimit deja pe englezii de la University College London, care l-au acceptat încă din luna mai la „Relaţii internaţionale – Studii Politice Europene”. Singura condiţie era să obţină peste 9.30 la Bacalaureat 2014. Cum media sa este maximă la BAC 2014, Liviu se poate odihni în următoarele două luni, pentru că la toamnă începe o nouă etapă în viaţa lui.

Candidata care a luat singura notă de 10 la Bacalaureat rămâne să studieze în România

Maria Mănăilă, absolventă a Colegiului Naţional "Al. I. Cuza", a obţinut note de 10 pe linie la examenul de Bac 2014 la limba română, la matematică şi la biologie. Singurul candidat din Vrancea care a luat examenul de Bacalaureat cu nota 10, Maria Mănăilă, a absolvit Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” ca şefă de promoţie, de asemenea cu note de  10 pe linie.

manila maria

Acelaşi lucru s-a întâmplat însă şi în timpul gimnaziului, la Şcoala „Ştefan cel Mare”, unde a avut tot timpul medii maxime.

Denisa Savu, singura elevă de 10 la BAC 2014 din judeţul Sibiu

În clasa a X-a, la olimpiada naţională de biologie, a ştiut că visul ei în viaţă va fi să salveze vieţi. Aşa că a învăţat temeinic, şi-a luat BAC-ul cu 10 iar acum se pregăteşte pentru cea mai frumoasă provocare de până acum: examenul de admitere la Facultatea de Medicină.

denisa savu7

Denisa Savu a terminat cu brio, şefă de promoţie, Colegiul Naţional “Octavian Goga”, una din şcolile de elită ale Sibiului. Iar duminică seara, telefonul unui prieten avea să încununeze cu lacrimi de bucurie munca celor mai frumoşi ani: Denisa e singurul elev din judeţul Sibiu care a obţinut 10 pe linie la examenul de maturitate. 

Eleva de 10 a vasluienilor

Eleva Teodora Nebunu, de la Liceul Mihail Kogălniceanu, este singura elevă din municipiul Vaslui care a obţinut 10 pe linie la Bacalaureat 2014.

image

În judeţul Vaslui, patru eleve au reuşit să promoveze Bacalaureatul cu 10. Alături de Teodora, în topul celor mai buni liceeni se află alte trei eleve- Mihaela Oana Mihăilă şi Elena Neştian, de la Colegiul Codreanu, din Bârlad şi Teodora Mazdrag, de la Colegiul Cuza Vodă Huşi.

Alexandru Dinu, un alt elev de nota 10

Alexandru Dinu, elev de 10 pe linie, are de gând să urmeze Automatica în Bucureşti şi apoi să lucreze la Microsoft. Spune că a învăţat pentru el şi că pregătirea pentru examenul de Bacalaureat ar fi trebuit să înceapă încă din clasele primare.

alexandru dinu elev de 10

Frumoasele fete deştepte ale Iaşiului

Judeţul Iaşi s-a detaşat în 2014 în fruntea clasamentului naţional al „zeciştilor“ de la Bacalaureat 2014. 14 elevi au reuşit să obţină nota maximă la examenul de maturitate, dintre cei 95 în toată ţara, iar procentul de promovabilitate la nivelul judeţului este de 73,65%, comparativ cu 67,51% în 2013

           

image

Oficialii învăţământului ieşean spun că au analizat cu atenţie cauzele semi-eşecului de la Bac-ul din 2013 şi că au remediat deficienţele constatate.

Singura absolventă de liceu tehnologic din ţară  cu 10 la Bac

Doriana Şandru, eleva care a făcut naveta timp de patru ani la o şcoală dintr-un orăşel clujean, este singura absolventă a unui liceu cu profil tehnologic din ţară care a luat media 10 la examenul de Bacalaureat 2014. Ea a excelat fără a lua meditaţii, învăţând la un liceu unde promovabilitatea a fost de 35%. Afişarea rezultatelor la Bac 2014 s-a făcut astăzi la centrele de examinare.

doriana sandru

Rezultatele parţiale de la Bacalaureat 2014 au fost publicate pe site-ul edu.ro, duminică seară. Conform notelor afişate, 102 de elevi din ţară au luat 10 pe line la examenul de BAC în 2014, jumătate faţă de anul trecut. La examenul de Bacalaureat 2014, cinci elevi din Cluj au avut 5 medii de 10. Unul dintre ei este un caz unic în ţară. 

Ce spune despre examenul de Bacalaureat Alexandra Turcu, absolventa cu nota cea mai mare din Bistriţa

Alexandra Turcu este absolventă a Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu”, iar la examenul de Bacalaureat 2014 a obţinut media cea mai mare din judeţ, 9,96. Tânăra spune că s-a pregătit în timpul anului, iar în ultimele două săptămâni doar a recapitulat şi aprofundat materiile.

image

„Examenul a fost uşor, adică cel puţin mai uşor decât mă aşteptam. Nu a fost nimic neaşteptat la niciuna dintre probe. Totuşi, am avut ceva emoţii la istorie, pentru că nu-mi prea place să învăţ date, nu mi se pare folositor”, spune Alexandra, întrebată fiind cum i s-a părut examenul maturităţii, pe care l-a trecut cu brio, cu cea mai mare medie din judeţ. Alexandra a obţinut media 9,96. La proba scrisă de la limba română a obţinut 9,9, la Istorie 10 şi la Filosofie 10.

Colegiul Naţional „Gheorghe Vrănceanu“, cel mai bun liceu din judeţul Bacău în 2014: două eleve de 10 la Bacalaureat

Elevele de 10 pe linie de la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrănceanu“ au planuri mari pe viitor. Teodora Gaşpar îşi doreşte să facă medicina în România şi rezidenţiatul în străinătate. „A fost uşor Bacalaureatul, accesibil tuturor. Ştiam că voi lua notă mare, dar nu credeam că voi lua 10 la toate probele, mai ales că la română nu am făcut pregătire. Vreau să urmez Facultatea de Medicină la Bucureşti şi eventual rezidenţiatul în străinătate. Avem un învăţământ medical de foarte bună calitate şi nu văd rostul să urmez studiile afară“, a spus Teodora Gaşpar.

Singurul zece „curat”, obţinut de Ioana Denisa Iordache de la  liceul „Ion Luca” Vatra Dornei din Suceava 

Singura medie de 10 din judeţul Suceava a fost obţinută de Ioana Denisa Iordache de la Liceul Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei, specializarea matematică - informatică. Ioana Denisa a susţinut probele scrise ale examenului de bacalaureat la Limba română, Matematică şi Anatomie.

ioana denisa iordache. foto

În judeţul Suceava examenul de bacalaureat a fost susţinut de 5.959 de elevi, dintre care 3.694 au reuşit să obţină medie de trecere, rezultând o promovabilitate de 61,99%, cu mai bine de zece procente peste media naţională.

Elevele de la Colegiul “Codreanu” Bârlad care au luat note maxime la toate tezele de la Bacalaureat

În judeţul Vaslui, patru eleve au reuşit performanţa de a absolvi Bacalaureatul cu 10 pe linie: Mihaela-Oana Mihăilă şi Elena Neştian, de la Colegiul Naţional “Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad, Teodora-Elena Vîrlad, de la Colegiul “Cuza Vodă” Huşi şi Teodora Nebunu, de la Liceul “Mihai Kogălniceanu" Vaslui.

image

Mihaela-Oana Mihăilă şi Elena Neştian au fost colege de clasă şi bune prietene. Media finală de la Bacalaureat au venit să confirme că notele de 10 primite în anii de liceu de la profesori au fost meritate cu vârf şi îndesat. Ambele sunt olimpice şi au particiapt în anii de liceu la fazele naţionale ale Olimpiadelor.

La acest material au participat Cristina Cîcău, Dorin Ţimonea, Dana Mihai, Ionela Stănilă, Simona Suciu, Ştefan Borcea, Ramona Găină, Simona Voicu, Ionuţ Dima, Cezar Pădurariu, Remus Florescu, Bianca Sara, Mircea Merticariu, Dinu Zară, Sabina Ghiorghe.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite