Fostul ministru Daniel Funeriu critică pe pe blogul său modificările aduse Legii Educaţiei Naţionale de deputaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul Ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, condamnă prevederea potrivit căreia rectorii nu mai au dreptul de a retrage diplome universitare, spunând într-o postare de pe blogul său că amendamentul reprezintă "încă o (mare) barieră în calea retragerii diplomelor frauduloase".

Daniel Funeriu, fostu ministru al Educaţiei şi consilier prezidenţial în prezent, susţine într-un articol publicat pe blogul său că tocmai acest drept de anulare a diplomelor pe care îl au rectorii conform Legii Educaţiei Naţionale "a făcut ca diplomele din România să mai fie încă recunoscute fără probleme în UE".

Fostul ministru mai spune că elevii din România au din ce în ce mai puţine motive pentru care să ia bacalaureatul şi să să se deucă la o universitate din ţară.

"Copiii dumneavoastră vor obţine diplomele mult mai uşor, şpaga la examene va scădea şi nu vor mai trebui să se teamă: lucrarea de licenţă sau doctorat plagiată nu va duce la anularea diplomei", spune Funeriu.

Acesta este de părere că mediatizarea modificării care vizează renunţarea la mutarea clasei a IX-a la gimnaziu ”este, de fapt, o perdea de fum în speranţa că cel puţin următoarele schimbări, de sorginte mafiotă - niciuna în interesul elevilor- vor trece neobservate”.

Modificări majore iniţiate de Guvern, votate de Cameră

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, legea de modificare a Ordonanţei de Urgenţă 92 cu amendamente care schimbă din nou radical Legea Educaţiei Naţionale. În afară de modificările din sistemul preuniversitar, în învăţământul superior are loc o schimbare cu implicaţii majore: rectorilor ar putea să li se retragă dreptul de a anula o diplomă de studii dacă s-a dovedit că a fost obţinută fraudulos, prerogativă mutată către ”instanţa competentă”.

Într-un comunicat de presă de luni, actualul ministru al Educaţiei, Remus Pricopie, a dat propria replică la acuzele din ultima vreme postate de Daniel Funeriu pe blogul său, referitoare la modificările propuse la Legea Educaţiei Naţionale.

Schimb politic de replici între miniştri

”Daniel Funeriu greşeşte profund atunci când atacă sindicatele şi ONG-urile din domeniul educaţiei doar pentru că nu sunt de acord cu măsurile propuse de PDL, precum mutarea clasei a IX-a la gimnaziu. Guvernul USL a susţinut întotdeauna necesitatea dialogului social şi a unor măsuri bine fundamentate, care să nu afecteaze vieţile a milioane de elevi”, a declarat Pricopie.

”După ce a observat că trecerea clasei a IX-a la gimnaziu este o măsură respinsă cvasi-unanim la nivel social, domnul Funeriu fuge de responsabilitatea propriilor sale idei. Atacul lui Daniel Funeriu la adresa sindicatelor şi a ONG-urilor din învăţământ este o continuare a atitudinii arogante a PDL de a considera că ştie ce este mai bine pentru români, fără a avea măcar o tentativă de a dialoga cu profesorii sau cu părinţii. Este curios modul în care o persoană care îşi asumă un nivel înalt de integritate morală şi profesională începe să acuze pe toţi cei din jur, în momentul în care se dovedeşte că a greşit. De bun simţ ar fi ca domnul consilier Funeriu să-şi retragă cuvintele la adresa USL, a sindicatelor şi ONG-urilor ce au o atitudine constructivă faţă de învăţământul românesc”, a mai declarat ministrul Remus Pricopie.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite