Florin Cîţu: „În acest moment, avem 253 şcoli în care nu sunt asigurate măsurile igienico-sanitare. Trebuie rezolvată această situaţie cât mai rapid”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cîţu a transmis că există destule măşti care trebuie să ajungă în şcoli, dar la nevoie de vor suplimenta în viitor. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Cîţu a transmis că există destule măşti care trebuie să ajungă în şcoli, dar la nevoie de vor suplimenta în viitor. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Anul şcolar trebuie să se deruleze cu prezenţă fizică, deşi există deja localităţi unde şcoala va începe online, din cauza incidenţei infectărilor, a declarat Florin Cîţu, duminică,  la videoconferinţa cu prefecţii şi reprezentanţii DSP.  Premierul a mai anunţat că există peste 250 de şcoli în care nu sunt asigurate măsurile igienico-sanitare.

„Mâine începe anul şcolar şi vreau să mă asigur că festivităţile de mâine se desfăşoară în cele mai bune condiţii, asta înseamnă să respectăm ordinul Ministerului Educaţiei şi al Ministerului Sănătăţii, ordinul comun care reglementează modul în care se desfăşoară aceste festivităţi mâine, o limită de o oră şi jumătate, exclusiv afară, cu mască obligatorie. În acelaşi timp este important că începem anul şcolar cu prezenţă fizică şi este foarte important ca siguranţa copiilor să fie în prim plan”, a declarat Florin Cîţu duminică, la Palatul Victoria, la videoconferinţa cu prefecţii şi cu reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică pe tema pregătirii începerii anului şcolar, potrivit Agerpres.

Cu toate acestea, există 11 localităţi (5 în Satu Mare, două în Arad una în Sălaj, una Dolj şi una în Teleorman) unde şcolile vor începe anul în  sistem online. În această situaţie se află 2.400 de elevi. 

Cîţu a transmis că există destule măşti care trebuie să ajungă în şcoli, dar la nevoie de vor suplimenta în viitor.

El a arătat că trebuie rezolvată cât mai repede situaţia şcolilor care nu au asigurate măsurile şi materialele igienico-sanitare.

„Din informaţiile pe care le avem în acest moment, avem 253 în care nu sunt asigurate măsurile igienico-sanitare, cele mai multe în Dolj - 36, Arad - 33, Bucureşti - 28 şi în Buzău. Trebuie rezolvată această situaţie cât mai rapid. Mai avem 53 de şcoli care nu au asigurate materialele de igienă şi dezinfecţie - unităţile de învăţământ din Dâmboviţa, Giurgiu, Timişoara şi Bucureşti. Mai sunt 139 de şcoli care au probleme cu instalaţiile de încălzire - în Bacău, Timişoara şi Constanţa. De aici vă spun că nu ne jucăm. O să vină frigul şi nu putem să-i ţinem pe copii în astfel de condiţii. Această situaţie trebuie remediată”, a precizat premierul.

El a mai transmis că cei care au preluat atribuţiile prefecţilor demişi au toată responsabilitatea privind siguranţa copiilor şi nu acceptă nicio scuză dacă nu îşi vor îndeplini aceste sarcini.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite