Festivalul Brazilor de Crăciun 2015: „Salvaţi Copiii” strânge bani pentru finanţarea programelor de educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Salvaţi Copiii” a organizat miercuri cea de-a 15-a ediţie a Festivalului Brazilor de Crăciun, eveniment de strangere de fonduri pentru programele pe care le gestionează ărganizaţia, o bună parte din domeniul educaţiei. De-alungul anilor, „Salvaţi Copiii” a trâns prin intermediul acestui eveniment circa trei milioane de euro.

Abandonul şcolar reprezintă una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă sistemul de educaţie din România. Datele Salvaţi Copiii arată că unul din 10 copii cu vârsta între 7 şi 10 ani nu frecventează învăţământul primar, cu toate că are vârsta corespunzătoare. În anul 2013, numărul copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 17 ani care nu erau înscrişi la nicio formă de învăţământ se ridica la aproximativ 366.000.

De 25 de ani, Salvaţi Copiii depune toate eforturile pentru a reduce abandonul şcolar şi pentru a ajuta cât mai mulţi copii să meargă la şcoală. Principalul eveniment prin care organizaţia finanţează programele dedicate copiilor defavorizaţi este Festivalul Brazilor de Crăciun.

Anul acesta, Festivalul Brazilor de Crăciun a ajuns la cea de-a cincisprezecea ediţie. De-a lungul anilor, Salvaţi Copiii a strâns prin intermediul Festivalului Brazilor de Crăciun aproximativ 3 milioane de euro, prin care au fost ajutaţi peste 20.000 de beneficiari, prin programele educaţionale Grădiniţe Estivale, A Doua Şansă şi Şcoală după Şcoală. Până acum, impactul acestor programe asupra categoriilor vizate a fost unul major:

- Grădiniţe Estivale - 96% dintre beneficiari au fost înscrişi la grădiniţă sau în clasa pregătitoare;
- A Doua Şansă - 97% dintre copii au promovat examenele din anul şcolar 2014-2015;
- Şcoală după Şcoală – 97% dintre copii au promovat anul şcolar 2014-2015, iar 20% dintre ei au obţinut şi premii la concursuri şcolare.

Programele dezvoltate de Salvaţi Copiii au contribuit şi la o creştere a atenţiei acordate de către părinţi educaţiei copiilor - 87% dintre aceştia manifestându-şi interesul faţă de evoluţia educaţională a copiilor, precum şi faţă de participarea la activităţi de consiliere parentală.

Anul trecut, licitaţiile pentru brazi au ajuns la sume cuprinse între 700 şi 16.000 de euro.

Mii de copii au beneficiat în acest an de programe de educaţie 

În 2015, graţie sumelor strânse la ediţia precedentă, Salvaţi Copiii a susţinut 2.560 de copii, dintre care 560 au beneficiat de suport în programul Grădiniţe Estivale, 413 au fost reintegraţi prin programul A Doua Şansă, iar 1.587 de copii au beneficiat de suport în programul de prevenire a abandonului şcolar Şcoală după Şcoală.

Alături de ei, au beneficiat de fondurile strânse şi 1.023 de părinţi, care s-au bucurat de asistenţă socială, juridică şi psihologică. De asemenea, pentru suportul copiilor şi părinţilor au fost formaţi 386 de specialişti cu atribuţii în drepturile copilului şi educaţie. Per total, 9.500 de copii au fost informaţi cu privire la serviciile educaţionale şi sociale dezvoltate de Salvaţi Copiii România.

„Să fii generos astăzi înseamnă să investeşti în viitorul copiilor. Ne dorim ca şi anul acesta să strângem fonduri pentru cât mai mulţi copii care, din diverse motive, nu pot merge la şcoală. Prin Festivalul Brazilor de Crăciun, Salvaţi Copiii România finanţează programele educaţionale menite să reducă abandonul şcolar. Fără generozitatea sponsorilor noştri, acest lucru nu ar fi posibil. Le mulţumim tuturor companiilor, designerilor, persoanelor publice şi nu numai, care ne sprijină şi au încredere că împreună putem reda acestor copii şansa la educaţie şi la un viitor decent.” - Andi Moisescu, Preşedinte Salvaţi Copiii România.

Preşedintele Executiv Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu, a arătat că investiţia făcută astăzi în educaţie înseamnă, de fapt, investiţii mai mici în adulţii de mâine, întrucât abandonul nu reprezintă numai cifre cu şi despre copiii care nu pot merge la şcoală.

„Anual, mii de copii nu sunt înscrişi la şcoală sau abandonează parcursul educaţional din cauza lipsurilor. Fără investiţii şi ajutor, aceste cifre nu vor scădea. Din acest motiv, noi milităm de mult timp pentru alocarea a 6% din PIB pentru educaţie. În lipsa acestei măsuri, încercăm să suplinim cât putem lipsa investiţiei în educaţie prin programele noastre. Festivalul Brazilor de Crăciun este dedicat copiilor din medii defavorizate, şi este singura lor şansă pentru a-şi continua studiile”, a spus Gabriela Alexandrescu, Preşedintele Executiv Salvaţi Copiii România.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite