Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”: 4.000 de angajaţi din învăţământ riscă să rămână fără locuri de muncă

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”: 4.000 de angajaţi din învăţământ riscă să rămână fără locuri de muncă

Angajaţi din învăţământ ar putea rămâne fără locuri de muncă FOTO Adevărul

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” atrage atenţia că 4.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ riscă să-şi piardă locul de muncă şi solicită premierului Viorica Dăncilă să blocheze aplicarea Ordinului ministrului educaţiei naţionale nr. 4884/2018. Altfel, sindicatul anunţă că va acţiona în justiţie Ministerul Educaţiei Naţionale.

Potrivit sindicatului, inspectoratele şcolare au trecut la tăierea celor 4.000 de posturi la nivel naţional, majoritatea fiind deja ocupate odată cu începerea anului şcolar. „Este vorba de personal didactic de predare, cât şi de personal didactic auxiliar şi nedidactic”, arată un comunicat al federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”. 
 
Potrivit sursei citate, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) nu a consultat federaţiile sindicale cu privire la proiectul de ordin, în condiţiile în care legislaţia în vigoare obligă instituţia să pună în discuţia partenerilor de dialog un astfel de act administrativ cu caracter normativ.
 
„În condiţiile în care doamna prim-ministru nu va lua măsuri pentru blocarea aplicării ordinului, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret“ va acţiona în judecată MEN pentru anularea acestuia. De asemenea, FSE „Spiru Haret“ va asigura asistenţă juridică tuturor colegilor care ar urma să fie disponibilizaţi“, a declarat Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”.

 

citeste totul despre: