Faza naţională a Concursului Internaţional de discursuri EF Challange. „Elevii români sunt printre cei mai buni oratori din lume”

Faza naţională a
Concursului Internaţional de discursuri EF Challange. „Elevii români sunt
printre cei mai buni oratori din lume”

Cele mai bune patru discursuri vor merge la selecţia mondială a competiţiei

Douăzeci de elevi cu vârste cuprinse între 11 şi 19 ani vor participa, sâmbătă, 16 aprilie, la finala naţională a Concursului Internaţional de Discursuri EF Chellenge, organizată de Qdays Educational Holidays. Cele mai convingătoare patru discursuri vor merge la selecţia mondială a competiţiei, care va avea loc în data de 30 aprilie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Faza naţională a Concursului Internaţional de discursuri EF Challange se va desfăşura sâmbătă, la ora 11.00, la Centrul de Limbi Străine Flying Colours din Bucureşti. 20 de candidaţi îşi vor susţine în faţa unui juriu discursurile.
 
”Douăzeci dintre cele mai convingătoare discursuri, în limba engleză, au fost selectate de un juriu format din 4 specialişti în public-speaking şi profesori de limba engleză, pentru a participa la faza naţională a concursului. La competiţia pentru marea selecţie mondială, juriul va alege cele mai bune 2 discursuri pe care le vor susţine cinci elevi cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani, iar pentru categoria de vârstă 15-19 ani, 15 tineri se vor lupta pentru a obţine cele două locuri care îi vor trimite la următoarea etapă”, arată un comunicat de presă al Qdays Educational Holidays.
 
Pe 30 aprilie vor fi anunţate cele mai bune 20 de discursuri din lume, care vor fi prezentate în faţa unui public internaţional, la Forumul EF Youth Leadership, ce va avea loc în august 2016, la Rio de Janeiro (Brazilia).
 
Avem unii dintre cei mai buni oratori din lume
 
Andrei Henegar, directorul Qdays Educational Holidays şi coordonatorul etapei naţionale a concursului internaţional de discursuri a declarat că elevii români prezintă argumente profunde şi că aceştia sunt printre cei mai buni oratori din lum.
Putem afirma, fără teama de a greşi, că elevii români sunt unii dintre cei mai buni oratori din lume. Trăind într-o epocă a globalizării, în care comunicarea publică şi cea intercomunitară reprezintă unele dintre cele mai importante valori pe care copiii trebuie să le deprindă, considerăm că sistemul educaţional românesc ar trebui să ia în calcul şi introducerea unei materii opţionale de public-speaking, care să îi pregătească pe tineri pentru societatea modernă”, declară Andrei Henegar, directorul Qdays Educational Holidays şi coordonatorul etapei naţionale a concursului internaţional de discursuri.
 
Tabără internaţională de studii şi şi excursii în Rio
 
Participanţii la faza internaţională a concursului vor fi premiaţi de către organizatori cu excursii, tabere de studii şi cursuri.
 
”Douăzeci dintre aceştia, cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani, vor fi câştigătorii unei excursii la EF Youth Leadership Forum în Rio de Janeiro. Cei mai mici dintre oratori (11-14 ani) au şansa să câştige un curs împreună cu colegii de clasă, în Marea Britanie sau în Singapore. Zece elevi vor câştiga o tabără internaţională de studii pe o durată de 2 săptămâni. Recompensaţi vor fi şi profesorii coordonatori, iar zece dintre aceştia vor primi un curs de pregătire didactică în străinătate şi 300 de elevi şi profesori vor câştiga un curs online de limbă engleză la EF Englishtown, pe o durată de 3 luni. 
 
Potrivit organizatorilor, la competiţia de anul acesta s-au înscris nu mai puţin de 200 de elevi din toată ţara, care au trebuit să găsească răspunsul la întrebarea “Crezi că nimic nu e imposibil?”.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările