Explicaţia ministrului Liviu Pop despre demiterea celor 13 inspectori şcolari: „Dacă ai un contract de management şi nu îl repecţi, pleci“

Explicaţia ministrului Liviu Pop despre demiterea celor 13 inspectori
 şcolari: „Dacă ai un contract de management şi nu îl repecţi, pleci“

Liviu Pop FOTO Inquam Photos / George Călin

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a făcut, luni seara, primele declaraţii cu privire la demiterea celor 13 inspectori generali şcolari. Eplicaţia oficialului: inspectorii sunt evaluaţi periodic, iar dacă nu respectă contractele de management trebuie să plece.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Şi inspectorii scolari generali funcţionează pe un contract de management. Sunt 28 de puncte pe care ei trebuie să le respecte. Miercuri am fost nevoit să plec mai repede din minister şi a rămas domnul secretar de stat Gigel Paraschiv. Inspectorii, directorii sunt evaluaţi periodic pe acel contract de mandat. Are dreptul fiecare, daca consideră că nu este normală evaluarea, să acţioneze în instanţă. Cu soarta elevilor nu ne jucăm. Dacă ai un contract de management şi nu îl respecţi, pleci acasa. Aveau obligaţia ca până pe 31 iulie să transmită raportul cu starea învăţământului. În continuare sunt evaluaţi inspectorii. În 14 zile, conform contractului de management, am făcut eliberarea. Nu e nicio implicare politică. Sunt, în rândul celor 13 inspectori, şi de la PSD", a declarat Liviu Pop la Tvr, potrivit Mediafax.

Ministrul Educaţiei a revocat din funcţie, prin fax, vineri seara, şefii a 13 inspectorate şcolare. Demiterea s-a realizat în urma unui control efectuat la inspectoratele judeţene, care ar arăta că au fost nereguli în contractele de management. Unii dintre cei demişi ameninţă că vor da în judecată instituţia.

Ministerul Educaţiei a anunţat, luni, pe site-ul instituţiei, că organizează selecţia cadrelor didactice pentru ocuparea mai multor funcţii în cadrul inspectoratelor şcolare judeţene, inclusiv pentru posturile de inspectori generali rămase vacante după revocările făcute, vineri.

citeste totul despre: