Evaluarea naţională la clasa a IV-a. Elevii susţin marţi proba la Limba română

Evaluarea naţională la clasa a IV-a. Elevii susţin marţi proba la Limba română

FOTO Adevărul

Elevii de clasa a IV-a susţin marţi proba la limba română în cadrul Evaluării Naţionale. Rezultatele nu vor fi însă trecute în catalog, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit sursei citate, elevii de clasa a IV-a vor susţine pe 16 mai proba la matematică. Aceştia vor susţine, a doua zi, pe 16 mai, testarea la matematică.
 
În ceea ce-i priveşte pe elevii din clasa a VI-a, evaluarea competenţelor va începe pe 23 mai cu testul la limbă şi comunicare, iar proba la matematică şi ştiinţele naturii se va desfăşura pe 24 mai, precizează Ministerul Educaţiei.
 
Conform sursei citate, evaluările se vor susţine în sălile în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod normal. Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi.
 
„Testele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Durata alocată rezolvării acestora este de 30 de minute pentru fiecare test susţinut de elvii din clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru probele scrise de elevii clasei a IV-a şi a VI-a. Acestea sunt evaluate în cadrul instituţiei de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimei probe", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de MEN.
 
Rezultatele obţinute la aceste evaluări nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.
citeste totul despre: