Evaluarea Naţională 2019. Când se afişează rezultatele şi care este calendarul înscrierii la liceu

Evaluarea Naţională 2019. Când se afişează rezultatele şi care este calendarul înscrierii la liceu

Probele din cadrul Evaluării naţionale s-au încheiat vineri, cu ultima probă scrisă la Limba şi literatura maternă. Absolvenţii de gimnaziu nu au scăpat de emoţii, aşteaptă, alături de părinţi şi diriginţi, rezultatele, care se vor afişa pe 25 iunie.

Primele rezultate vor fi comunicate marţi, 25 iunie, până la ora 12:00, în centrele de examen. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 - 20:00. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 29 iunie. 

După aflarea rezultatelor finale, urmează procedura completării fişelor de liceu şi repartizarea la liceu. 

Calendarul înscrierii la liceu

3 – 7 iulie 2019 Elevii de clasa a VIII-a completează fişele de înscriere la liceu

4 – 8 iulie 2019 Verificarea fişelor de înscriere la liceu şi corectarea eventualele greşeli în baza de date computerizată

12 iulie 2019 Repartizarea computerizată la liceu

15-18 iulie Depunerea dosarelor 

Media de admitere la liceu, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (contează în proporţie de 80%), şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a (20%). 

Peste 154.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a s-au înscris pentru susţinerea Evaluării Naţionale, conform Ministerului Educaţiei. 

Reamintim că în perioada următoare urmează afişarea rezultatelor şi depunerea eventualelor contestaţii. Acestea se depun între orele (orele 14:00 – 20:00), iar soluţionarea acestora va avea loc pe data de 29 iunie 2019. Pentru a depune contestaţie pentru nota la Evaluarea Naţională, elevii trebuie să completeze o cerere adresată preşedintelui comisiei de contestaţii în care vor cere reexaminarea lucrării, potrivit Ministerul Educaţiei (MEN).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: