Evaluarea la Matematică a elevilor de clasa a II-a. Ce subiecte au primit copiii şi ce se întâmplă cu rezultatele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evaluarea la Matematică a elevilor de clasa a II-a a fost susţinută joi dimineaţa, în toate şcolile primare din ţară. Subiectele de la testarea la Matematică au fost concepute de Ministerul Educaţiei, pe două numere.

UPDATE. Subiectele de la Evaluarea Naţională la Matematică susţinută astăzi de elevii de clasa a II-a au fost publicate de Ministerul Educaţiei. 

Evaluarea Naţională la clasa a II-a se desfăşoară în timpul orelor de curs, în funcţie de programul fiecărei şcoli. Elevii de clasa a II-a au 30 de minute timp alocat pentru rezolvarea subiectelor, la fiecare testare.

Subiectele sunt împărţite chiar de învăţătorul de la clasa respectivă, care este asistat pe toată durată evaluării de un al doilea profesor, care nu predă la acea clasă. Elevii se vor aşeza în bănci aşa cum obişnuiesc să o facă zilnic, subiectele fiind concepute pe 2 numere.

Elevii au avut la dispoziţie 30 de minute pentru a rezolva problemele de evaluare. Subiectele au fost împărţite în sală chiar de învăţătorul de la clasa respectivă, care a fost asistat pe toată durată evaluării de un al doilea profesor, care nu predă la acea clasă.

 Evaluarea a fost organizată în cursul zilei normale de şcoală, în funcţie de programul şcolii.

Test 1

Test 2

Sălile în care se desfăşoară Evaluarea Naţională la clasa a II-a sunt, de regulă, sălile de clasă în care elevii învaţă în mod obişnuit. “Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care ar putea influenţa desfăşurarea probelor”, a precizat Ministerul Educaţiei.

   

Cum se desfăşoară?

 Înainte de începerea testului, învăţătorul le spune copiilor care sunt regulile evaluării. În momentul în care primesc testele, elevii trebuie să îşi scrie pe foaia de evaluare numele, prenumele şi şcoala.

Învăţătoarelor le este interzis să le dea copiilor indicaţii despre rezolvarea subiectelor, să modifice testele sau să completeze rezolvările testelor.

La încheierea celor 30 de minute de evaluare, învăţătoarea ia foile de test de la copii şi le predă, pe bază de proces-verbal, directorului şcolii, care este preşedintele comisiei de organizare a evaluării în şcoală.

Subiectele de la evaluarea la clasa a II-a trebuie îndeplinească următoarele condiţii, potrivit regulilor de Evaluare, definite în metodologie: să aibă un nivel mediu de dificultate, să fie formulate clar, precis şi în strictă concordanţă cu programele şcolare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu”, să aibă un “format asemănător celui al evaluărilor internaţionale”

Cine corectează testele? 

Lucrările scrise de elevii de clasa a II-a sunt evaluate în şcoală, de către profesorii din respectiva unitate şcolară. Fiecare test este evaluat şi notat de către două cadre didactice, dintre care unul este învăţătorul de la clasă. Testele nu vor primi note ci nişte coduri. Rezultatele testelor vor fi discutate cu părinţii. 

Testele de la clasa a II-a trebuie să fie corectate în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test de la clasa respectivă.

Ce se întâmplă cu rezultatele 

Rezultatele obţinute de fiecare elev de clasa a II-a nu se afişează, nu se anunţă public şi nu se trec în catalog. Rezultatele de la evaluarea naţională la clasa a II-a le sunt comunicate de către învăţătoare părinţilor, individual.

Scopul evaluărilor este de a arăta în ce măsură şi-au însuşit copiii elementele de bază prevăzute de programa şcolară şi de a-i ajuta pe cei care au lacune să le remedieze, pe timpul verii.

Pe baza acestor teste, învăţătoarele trebuie să realizeze planuri individualizate de învăţare, adaptate fiecărui elev la care a identificat probleme. Planurile trebuie comunicate părinţilor, pentru a fi parteneri în procesul de învăţare.

Calendar Evaluarea Naţională clasa a II-a 2019

10 mai 2019: Limba română pentru minorităţile naţionale – Scris-Citit

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite