Evaluare Naţională 2019. Liviu Pop trage un semnal de alarmă: „Unde sunt 25.076 de elevi?”

Evaluare Naţională 2019. Liviu Pop trage un semnal de alarmă: „Unde sunt 25.076 de elevi?”

Liviu Pop

Senatorul PSD Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei, trage un semnal de alarmă cu privire la situaţia centralizată privind numărul elevilor înscrişi la Evaluarea Naţională.

"Cei care susţin acum evaluarea naţională au fost clasa a VI-a în 2016-2017. Atunci numărul lor era de 180.032 elevi. Anul acesta suntem anunţaţi că 154.956 vor susţine astăzi prima probă a evaluării naţionale. Ce s-a întâmplat cu restul de 25.076 elevi? Unde sunt? Să fie cei înscrişi în fals?

În procente înseamnă 13,92% din promoţia care astăzi susţin evaluarea naţională. Poate o parte dintre ei sunt corigenţi, dar 25.000 e un număr foarte mare şi suntem obligaţi să identificăm cauzele pentru ca pe viitor să nu mai avem astfel de situaţii. Sper ca Ministerul Educaţiei Naţionale să se auto-sesizeze şi să facă o cercetare detaliată, iar apoi să iasă cu concluziile acestei cercetări. Este impardonabil să “dispară” atât de mulţi copii în doi ani de zile", scrie Liviu Pop pe pagina sa de Facebook.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: