„Euro 200“. Cum îşi pot cumpăra elevii şi studenţii calculatoare cu bani de la Guvern. Ce criterii trebuie îndeplinite

„Euro 200“. Cum îşi pot cumpăra elevii şi studenţii calculatoare cu bani de la Guvern. Ce criterii trebuie îndeplinite

FOTO: Arhivă

Programul „Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor în vederea achiziţionării de calculatoare se desfăşoară şi în anul în curs, a informat vineri Biroul de presă al Ministerului Educaţiei.

Beneficiarii acestui program sunt elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 250 lei/membru de familie.
 
„Configuraţia minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziţionarea cărora se acordă sprijinul financiar este următoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM si 250 GB hard-disk şi software de bază licenţiat, incluzând un sistem de operare şi un program antivirus”, se mai arată în comunicat.
 
Stabilirea numărului de beneficiari se realizează în ordinea crescătoare a venitului brut lunar pe membru de familie, în raport cu bugetul alocat de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru derularea „Euro 200” în anul 2019 (aproximativ 12 milioane lei).

Care este termenul-limită pentru înscriere

Termenul-limită pentru depunerea cererilor este 19 aprilie 2019, inclusiv. 
 
„Ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un computer, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României pentru ultima zi a lunii precedente, fără a depăşi valoarea computerului achiziţionat. Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii”, transmit reprezentanţii din Educaţiei.
 
Când se afişează lista beneficiarilor

Afişarea pe site-ul euro200 a beneficiarilor este prevăzută pentru data de 30 de mai. În perioada 31 mai – 20 iunie se depun şi se evaluează contestaţiile, iar data de 4 iulie este termenul-limită pentru afişarea listei finale (aprobată prin ordin de ministru) pe site.

Când se primesc banii pentru calculatoare

Eliberarea bonurilor valorice către beneficiari se face în perioada 22 iulie – 9 august, la nivelul unităţilor de învăţământ/ universităţilor, iar utilizarea acestor bonuri, la orice furnizor de profil, în intervalul 24 iulie – 10 octombrie 2019.
 
„Reamintim că programul „Euro 200” se derulează începând cu anul 2004, în baza Legii nr. 269/2004, obiectivele sale fiind stimularea achiziţionării de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv crearea de competenţe în utilizarea mijloacelor IT & C. În cei 15 ani de funcţionare, peste 300.000 de elevi şi studenţi au beneficiat de sprijin pentru achiziţia de computere”, se mai precizează în comunicat.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: