Elevii români vor studia istoria Holocaustului la şcoală

Elevii români vor studia istoria Holocaustului
la şcoală

Elevii vor pleca în excursii de studiu la Memorialele Holocaustului din România     FOTO: Adevărul

Ministerul Educaţiei (MEN) va încuraja integrarea studiului Holocaustului, în special a Holocaustului din România, în curriculumul liceal şi gimnazial şi va asigura diseminarea, în sistemul de învăţământ, a broşurii care conţine rezumatul raportului Comisiei Internaţionale pentru Studierea Holocaustului din România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acesta este obiectivul Protocolului de cooperare cu Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite şi cu Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” semnat miercuri, 23 octombrie, de ministrul Educaţiei, Remurs Pricopie, la Washington, potrivit unui comunicat de presă al ministerului.

Broşura ce va fi distribuită în şcoli va fi realizată de Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”. Ministerul Educaţiei, sub coordonarea celor două instituţii partenere, va organiza excursii de studiu la Memorialele Holocaustului din România şi din străinătate pentru elevii de liceu şi profesorii lor.

De asemenea, ministerul va finanţa şi va asigura distribuirea premiilor câştigătorilor competiţiei naţionale privind Holocaustul din România, organizată pentru elevii de liceu şi gimnaziu. În această ultimă activitate, MEN va fi sprijinit de Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, alături de care va contribui şi la organizarea unei expoziţii de afişe legate de Holocaustul din România, pentru uzul şcolilor din România.

Reprezentanţii Muzeului Memorial al Holocaustului vor împărtăşi expertiza lor reprezentanţilor MEN şi ai Institutului „Elie Wiesel”, iar finanţarea expoziţiei va fi suportată de către institut.

Formarea specialiştilor în educaţie şi a profesorilor de liceu, care vor preda lecţii despre Holocaust, va fi asigurată de Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, cu sprijinul Muzeului din Washington. În acest scop vor fi utilizate şi materiale de arhivă, fotografii, istorie orală.

MEN, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, Muzeului Memorial al Holocaustului şi alţi parteneri naţionali şi internaţionali vor asigura personalul şi materialele didactice necesare şcolilor de iarnă şi de vară, organizate pentru specialiştii în educaţie şi pentru profesorii de liceu interesaţi de predarea acestei discipline.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările