Elevii români de succes, premiaţi prin programul „Hai la olimpiadă“ al eMAG

Elevii români de succes, premiaţi prin programul „Hai la olimpiadă“ al eMAG

Elevii români cu performanţe notabile, premiaţi de Fundaţia eMAG.

Peste 1.300 de elevi din clasele a V-a până la a XII-a au participat la Olimpiadele Naţionale de Matematică, Fizică şi Informatică din acest an. Prin programul „Hai la Olimpiadă!“, Fundaţia eMAG a suplimentat premiile oferite participanţilor şi se asigură de susţinerea unor evenimente care se vor derula după aceste concursuri.

Fundaţia eMAG a susţinut pentru al doilea an consecutiv Olimpiadele Naţionale de Matematică, Fizică şi Informatică, la care au participat peste 1.300 de elevi. Aceste acţiuni sunt parte a programului „Hai la Olimpiadă!”, dedicat elevilor, studenţilor si profesorilor care performează în educaţie, se arată în comunicatul remis „Adevărul“. La începutul lunii aprilie, cei mai buni elevi din ciclul gimnazial şi liceal din ţară s-au strâns la Cluj, Sibiu şi Piteşti unde s-au derulat Olimpiadele Naţionale de Matematică, Fizică şi Informatică.

„Motivaţia demonstrată de copii în cadrul acestor concursuri este incredibilă, iar rezultatele obţinute de ei ne motivează la rândul nostru să investim în educaţia lor şi să îi ajutăm să îşi crească pasiunile şi aptitudinile”, declară Tudor Vlad, preşedintele Fundaţiei eMAG. „Adevărul“ a discutat pe larg cu preşedintele Fundaţiei într-un interviu publicat acum câteva săptămâni.

Fundaţia eMAG a suplimentat premiile în bani pentru cei care au câştigat medalii sau menţiuni şi a asigurat organizarea unor petreceri atractive şi interactive, care să contribuie la formarea unei comunităţi puternice de olimpici atât prin rezultate academice obţinute, cât şi prin legăturile de prietenie create cu aceste ocazii. În cadrul concursurilor naţionale, elevii au participat şi la proba de baraj pentru calificarea în lotul extins dedicat Olimpiadelor Internaţionale. Loturile, compuse din câte aproximativ 30 de elevi, vor intra într-o perioadă intensivă de pregătiri şi examinări, în urma căreia vor fi stabilite loturile finale de 4-6 olimpici.

Olimpiadele Internaţionale se vor derula în luna iulie după următorul program:

  • concursul de Matematică va avea loc la Cape Town, Africa de Sud în perioada 3-13 iulie 2014
  • concursul de Informatică se va desfaşura la Taipei, Taiwan în perioada 13-20 iulie 2014
  • concursul de Fizică va avea loc la Astana, Kazakhstan, 13-21 iulie 2014

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: