Elevii premiaţi la NASA Ames Space Settlement Contest vor primi stimulente financiare

Elevii premiaţi la NASA Ames Space Settlement Contest vor primi stimulente financiare

Elevii români la NASA    FOTO: Arhiva Adevărul

Elevii care au obţinut premii, individual sau în cadrul unei echipe, la competiţia NASA Ames Space Settlement Contest din acest an vor primi stimulente financiare, a decis  Guvernul în şedinţa de miercuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Potrivit Hotărârii adoptate, fiecare elev premiat în cadrul acestei competiţii internaţionale va beneficia de stimulente financiare, astfel:

  • Pentru premiul I – suma de 1.300 de lei;
  • Pentru premiul II – suma de 850 de lei;
  • Pentru premiul III – suma de 440 de lei.

Fondurile necesare acordării stimulentelor financiare se alocă din bugetul aprobat pe anul 2015 Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

Participanţii români la competiţia NASA Ames Space Settlement Contest 2015 au obţinut individual şi/sau în cadrul echipelor 140 de distincţii. Dintre acestea, elevii români au obţinut 15 premii I, 64 de premii II şi 21 de premii III.

În 2015, la această competiţie internaţională s-au înscris 994 de proiecte elaborate de 3007 elevi coordonaţi de 380 de profesori provenind din 21 de ţări.

Competiţia NASA Ames Space Settlement Contest este organizată anual, începând din 1994. Obiectivul competiţiei este elaborarea proiectului unei staţii spaţiale.

Echipe din România au participat la această competiţie începând cu anul 2003.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările