Elevii nu mai sunt obligaţi să poarte masca de proctecţie în curtea şcolii. Ce alte măsuri au fost anunţate de Ministrul Educaţiei

Elevii nu mai sunt obligaţi să poarte masca de proctecţie în curtea şcolii. Ce alte măsuri au fost anunţate de Ministrul Educaţiei

FOTO Mediafax

De săptămâna viitoare, se va renunţa la obligativitatea purtării măştii de protecţie, în spaţiile deschise din unităţile de învăţământ, a declarat vineri, Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Cu toate acestea, se va menţine regulă pauzelor decalate pentru a se evita aglomerările.

Ştiri pe aceeaşi temă

„De săptămâna viitoare, in exteriorul şcolii (spatii deschise) se poate renunţa la obligativitatea purtării măştii de protectie, dar se păstrează regula pauzelor decalate pentru a evita aglomerările”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în contextul în care, din 15 mai, s-a decis să se renunţe la obligativitate purtării maştii de protecţie în exterior.

Toţi elevii din şcolile din 2.527 de localităţi, care se află în scenariul verde, vor putea merge la şcoală, cu prezenţă fizică, începând cu săptămâna viitoare (17-23 mai). 

„Sunt peste 2,6 milioane de elevi în această situaţie (90%)", afirmă ministrul.

În scenariul galben, lucrurile stau diferit deoarece rata de infecatre este mai mare de 1 la mie, iar din această cauză elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, şi a XI-a, reprezentând un total de 300.000 elevi, adică 10% vor face cursurile online. În această situaţie se află 654 localităţi. 

„Scenariul Roşu (suspendarea tuturor activităţilor cu prezenţă fizică) se aplică şcolilor din localităţile care ar putea fi carantinate, precum şi claselor în care s-au înregistrat cazuri confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2", menţionează Sorin Cîmpeanu

Lista completă a localităţilor poate fi descărcată aici 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările