Elevii militari de la Breaza s-au înscris la competiţia naţională de robotică „First Tech Challenge”

Elevii militari de la Breaza s-au înscris la competiţia naţională de robotică „First Tech Challenge”

Elevii militari se antrenează înainte de competiţie FOTO MApN

Elevii Colegiului Militar de la Breaza participă la concursul de robotică “First Tech Challenge”, alături de alte 52 de echipe de liceu din România. Câştigătorii vor participa la Global Robotics Championship în Statele Unite ale Americii, la St. Louis, în luna aprilie.

Ştiri pe aceeaşi temă

O echipă formată din 15 elevi ai Colegiului Mililitar Naţional „Dimitrie Cantemir” din Breaza vor participa la competiţia naţională de robotică „First Tech Challenge”. În total, 53 de echipe de liceu din România s-au înscris în competiţia naţională care îi va trimite pe câştigători la Global Robotics Championship în Statele Unite ale Americii, la St. Louis, în luna aprilie.

„Cei mai tineri militari ai Armatei României sunt creativi şi pasionaţi. Lucrează în echipă având un scop bine stabilit: realizarea unui robot programabil  şi comandat de la distanţă. 
Este vorba despre o competiţie ce le testează limitele gândirii, o competiţie în care trebuie îmbinate la cel mai înalt nivel abilităţile fiecăruia din echipă, de la design, la programare şi la proiectare.
Pe scurt toţi trebuie să fie pricepuţi în toate  şi chiar dacă sunt  repartizaţi pe anumite specializări, trebuie să acţioneze ca un întreg”, arată un un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale. 


Potrivit documentului, concursul naţional se desfăşoară sub formă de turneu între echipe formate din câte doi roboţi. 

„Echipele se realizează pe bază de alianţe. Acestea  sunt  formate  din 10-12 persoane cu roluri foarte bine stabilite: 4 proiectanţi constructori, 3 programatori, 2 în domeniul marketing-ului, 1 specialist foto-video, 1 cronicar şi 1 specialist în identificarea alianţelor”, descrie MApN competiţia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: