Elevii încep luni semestrul al doilea. Când e următoarea vacanţă

Elevii încep luni semestrul al doilea. Când e următoarea vacanţă

Elevii încep astăzi semestrul al doilea. FOTO: bucurestifm.ro

Elevii din învăţământul preuniversitar şi copiii de grădiniţă se întorc luni la cursuri, urmând a începe semestrul al doilea după o săptămână de vacanţă, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şcolarii şi preşcolarii revin la cursuri luni, după ce au avut o vacanţă o săptămână. Următoarea vacanţă, cea de primăvară, este în perioada 20 aprilie - 5 mai, iar vacanţa de vară între 15 iunie şi 15 septembrie, informează Agerpres.
   
Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai, iar pentru clasa a VIII-a - în data de 7 iunie.
 
În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei şi al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor şcolare.
 
Recuperarea cursurilor suspendate ca urmare a unor situaţii obiective de urgenţă (intemperii, epidemii, calamităţi naturale) nu se poate face în perioada vacanţelor şcolare. 
   

Odată cu reluarea cursurilor vor reveni şi blocajele în trafic la orele de vârf. În Capitală, elevii beneficiază de azi de transport gratuit.
 
De asemenea, medicii avertizează că revenirea copiilor în colectivităţi în această perioadă va duce la o creştere semnificativă a numărului de îmbolnăviri, aflându-ne în plin sezon al virozelor şi gripei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: