Elevii de clasa a IV-a au susţinut examenul la Limba Română pentru Evaluarea naţională

Elevii de clasa a IV-a au susţinut examenul la Limba Română pentru Evaluarea naţională

FOTO: Adevărul/ Eduard Enea

Elevii de clasa a IV-a au susţinut marţi prima probă la Evaluarea naţională, cea la Limba Română, iar miercuri vor avea proba la Matematică, informează Ministerul Educaţiei Naţionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Miercuri, micuţii de clasa a IV-a vor susţine proba la Matematică, iar cei care aparşin minorităţilor naţionale vor avea joi proba la limba maternă.
 
Calendarul probelor la Evaluarea Naţională 
 
În 22 şi 23 mai vor da examene la Evaluarea Naţională şi elevii claselor a VI-a. În 22 mai vor susţine proba de Limbă şi Comunicare, iar în 23 mai proba la Matematică şi Ştiinţele naturii.
 
Calendar Evaluarea Naţională la finalul clasei a IV-a 2019
 
14 mai 2019:   Limba română
15 mai 2019:   Matematică
16 mai 2019:   Limba maternă
 
Calendar Evaluarea Naţională la finalul clasei a VI-a 2019

22 mai 2019:   Limba şi comunicare
23 mai 2019:   Matematică şi Ştiinţe ale Naturii
 
Cum se vor desfăşura examenele
 
Sălile în care au loc evaluările sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care ar putea influenţa desfăşurarea probelor. Durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test administrat elevilor de clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru elevii claselor a IV-a şi a VI-a.
 
Testele vor fi evaluate de către cadrele didactice din unităţile de învăţământ în care acestea se desfăşoară, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.
 
Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează, nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.
 
Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate, transmite sursa citată.
 
Peste 550.000 de elevi vor fi supuşi evaluării naţionale pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, iar testele vor dura câte 30 de minute pentru elevii de clasa a II-a şi 60 de minute pentru cei de clasa a IV-a şi a VI-a, anunţă Ministerul Educaţiei.
 
Elevii claselor a VI-a vor susţine evaluarea competenţelor fundamentale acumulate în ciclul inferior al gimnaziului în zilele de 22 mai -limbă şi comunicare şi 23 mai - matematică şi ştiinţele naturii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările