Elevii cu afecţiuni cronice vor beneficia de învăţământ hibrid până la finalul anului şcolar

Elevii
 cu afecţiuni cronice vor beneficia de învăţământ hibrid până la finalul
 anului şcolar

FOTO Shutterstock

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a decis ca elevii cu afecţiuni cronice să beneficieze de învăţământ hibrid, până la finalul semestrului al doilea, până când transmisia comunitară a Sars-Cov-2 se va încheia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sorin Cîmpeanu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a semnat acest ordin pentru a veni în sprijinul elevilor încadraţi în diverse grupe de risc. 
 
“Pentru a veni în întâmpinarea elevilor care sunt încadraţi în grupe de risc, în grupe de vulnerabilitate din perspectivă medicală, Ministerul Educaţiei a emis astăzi un ordin, tocmai ce am semnat acest ordin de ministru, prin care până la finele semestrului 2, atât timp cât transmisia comunitară se păstrează, elevii cu afecţiuni cronice, care au boli care afectează capacitatea de oxigenare, boli respiratorii, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat de tip 1, afecţiuni cronice asociate cu imunodepresie moderată sau severă precum transplant sau afecţiuni oncologice în tratament imunosupresor, cei cu imunodeficienţe primare sau dobândite sau alte tipuri de tratamente imunosupresoare, deci toate aceste categorii vor putea beneficia de învăţământ hibrid până la finele semestrului 2, până când transmisia comunitară se va încheia”, a transmis Sorin Cîmpeanu.
 
El a menţionat că acest lucru se poate face la solicitarea părintelui, cu prezentarea unui certificat medical. 
 
“Acest lucru se va face cu certificare medicală, la solicitarea părintelui, şi cu aprobarea Consiliului de Administraţie. Deci am creat această posibilitate ca în această perioadă în care pandemia încă nu s-a încheiat deşi starea de alertă a fost ridicată, aceşti elevi să poată beneficia de sprijin din partea fiecărei şcoli în parte”, a explicat ministrul Educaţiei.
 
Copiii cu boli grave pot folosi aceleaşi adeverinţe pe care le-au folosit până acum, fără să fie necesară o nouă prezentare la medic, a menţionat Cîmpeanu.
 
”Nu sunt adeptul birocratizării excesive”, a adăugat ministrul. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările