Ministrul Educaţiei vrea subiecte la Bacalaureat diferenţiate în funcţie de profil şi materie mai uşoară la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Subiectele date la Bac, la matematică, sunt prea dificile pentru elevii români, susţine Remus Pricopie FOTO: Shutterstock
Subiectele date la Bac, la matematică, sunt prea dificile pentru elevii români, susţine Remus Pricopie FOTO: Shutterstock

Ministrul Educaţiei vrea ca materia de la şcoală să fie simplificată, iar examenul de Bacalaureat să fie diferenţiat în funcţie de profil şi de materia studiată la clasă.

Prezent marţi la o conferină a Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat că vrea ca subiectele de la examenele naţionale „să fie în acord cu ceea ce se predă la clasă, cu materia“ şi să aibă un nivel de dificultate potrivit nivelului de studiu.

Ministrul a dat drept exemplu cele două variante extrase, luni, la proba scrisă la Română de la Bacalaureatul olimpicilor (una pentru profilul Real şi alta pentru Uman) şi cele trei variante extrase, marţi, la examenul de matematică (M1, M2 şi M3, în funcţie de profil). "Vreau să avem subiectele diferenţiate în funcţie de profil la Bac", a spus Pricopie.

De asemenea, ministrul Educaţiei consideră că este mai bine ca materia predată să fie simplificată. "Nu vreau ca elevii români să dea la Bacalaureat, la matematică, subiecte pe care le rezolvă studenţii din Statele Unite în anul I sau II de facultate", a explicat Pricopie.

Ministrul Educaţiei a mai declarat că structura Bac-ului nu se va schimba nici în 2014 şi nici în 2015, fiindcă nu se poate modifica metodologia pentru Bacalaureat mai devreme de doi-patru ani. "În schimb, se va schimba metoda de pregătire la acest examen şi mă refer aici la simulările unice pentru Bacalaureat, organizate la nivel naţional încă din clasa a XI-a", a spus Pricopie.

În ceea ce priveşte elevii şi piaţa muncii, ministrul Educaţiei a declarat că nu trebuie să aibă toţi diplomă de licenţă sau doctorat, însă ar fi bine ca toţi să aibă diploma de Bac, însă trebuie să aibă o specializare atunci când termină liceul, fiindcă "este nevoie de meseriaşi şi specialişti pe piaţa muncii".

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite