Ecaterina Andronescu vrea o nouă Lege a Educaţiei până în iunie 2019: „Şcoala să-l profesionalizeze pe elev pentru a exercita muncă utilă în societate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecaterina Andronescu vrea o nouă Lege a Educaţiei până în iunie 2019/ FOTO Eduard Enea
Ecaterina Andronescu vrea o nouă Lege a Educaţiei până în iunie 2019/ FOTO Eduard Enea

Elevii şi profesorii din România vor avea o nouă Lege a Educaţiei care va fi gata până în iunie 2019. Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la o dezbatere organizată la Palatul Parlamentului.

"O să facem în aşa fel încât să o terminăm la data la care este planificată. Vom constitui grupuri de lucru şi în aceste grupuri de lucru, vom face apel la toţi cei care sunt determinaţi să vină în întâmpinarea unei legi moderne. Eu cred că viitoarea lege a învăţământului trebuie să genereze o viziune de evoluţie a sistemului de învăţământ. Ce vrem noi de la cei şcoliţi? Vrem să le dezvoltăm personalitatea? Atunci,dacă da, trebuie să ne uităm în programele şcolare astfel încât acest lucru să se întâmple.

Niciunul dintre cei şcoliţi acum nu cred că o să aibă, în perioada activă a vieţii fiecăruia dintre ei, un singur job şi atunci trebuie ca această personalitate să se poată adapta la schimbările din viaţă. Să nu le ia ca pe nişte şocuri cărora nu pot să le facă faţă", a declarat Ecaterina Andronescu, potrivit Hotnews.


Întrebată dacă Legea Educaţiei va ţine cont şi de actuala lege în vigoare din 2011, Ecaterina Andronescu a evitat să dea un răspuns clar.

„Al doilea aspect, cred că şcoala trebuie să-i dea celui şcolit acele achiziţii culturale care să-l facă să înţeleagă. În al treilea rând, cred că şcoala trebuie să-i dea acele achiziţii în cunoaştere, să-l profesionalizeze pentru a exercita muncă utilă în societate", a conchis ministrul Educaţiei.


 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite