Ecaterina Andronescu: Trebuie criterii de performanţă şi pentru preuniversitar. Nu putem ţine o şcoală în care cinci ani la rând nu ia niciun elev Bacalaureatul

Ecaterina Andronescu: Trebuie criterii de performanţă şi pentru preuniversitar. Nu putem ţine o şcoală în care cinci ani la rând nu ia niciun elev Bacalaureatul

Ecaterina Andronescu - FOTO Eduard Enea

Senatoarea PSD Ecaterina Andronescu, fostă şefă de la Educaţie, a declarat sâmbătă, la Şcoala de vară a TSD de la Neptun, că ar trebui introduse criterii de performanţă şi pentru învăţământul preuniversitar, transmite Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

„Cred că trebuie introduse criterii de performanţă şi pentru învăţământul preuniversitar.(...) Nu putem ţine o şcoală care nu dă performanţă - cinci ani la rând nu ia niciun elev Bacalaureatul. O transformi în şcoală profesională - este de un alt nivel", a declarat fostul ministru al Educaţiei la Şcoala politică de vară de la Neptun.

Potrivit oficialului, nu este normal ca o instituţie de învăţământ să introducă doar 10 elevi în examenul de Bacalaureat. 

"Tu, ca profesor, accepţi că ai dat un rebut? Nu putem să acceptăm asta în sistemul de învăţământ, după părerea mea. Şi de aceea cred că profesorul trebuie să depună un pic mai multă strădanie. Noi în învăţământul superior am introdus criterii de calitate la finanţare din 2001 şi din ce în ce a progresat mai mult. Cred că şi în şcolile din preuniversitar trebuie introduse aceste criterii de calitate la finanţare. Finanţare care nu e pe profesori, nu finanţezi profesorii, finanţezi studenţii sau elevii, pentru că e finanţare per capita - sigur în funcţie de tipul de învăţământ", a afirmat fostul ministru al Educaţiei PSD.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: